En aquesta recepta podríem parlar de dos plats en un. Resulta que vaig fer els xampinyons farcits a l'aroma de sajolida, però alhora... ho vaig derivar cap a un plat més complet, afegint pollastre, ou i una guarnició de carabassó i ceba tendra. Per tant, podeu fer la versió senzilla només amb els xampinyons farcits... o el plat sencer. Courem els xampinyons en la seva pròpia aigua que, afegint la sajolida, crearà un vapor que aromatitzarà els bolets.

Ingredients

Pels xampinyons farcits amb oli de sajolida:

6 o 8 xampinyons grans

30gr. pernil ibèric a daus  

50gr. formatge Eddam  

pebre vermell dolç

unes rames de sajolida fresca  

oli d'oliva

sal

Per la crema de xampinyó i verdura:

carabassó

pastanaga 

ceba tendra 

xampinyó

nata líquida

sal

Per a muntar el plat:

mitja ceba tendra

mig carabassó  

un pit de pollastre tallat a filets prims  

8 ous de guatlla  

pebre vermell dolç

julivert picat

oli d'oliva  

sal

Preparació
1.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas1

Primer de tot prepararem un crema de xampinyons. La podeu fer amb mig carabassó, una ceba tendra, 4 o 5 xampinyons grans i una pastanaga. La podeu fer bullida o al vapor (amb una BabyCook per exemple). Un cop cuita la verdura, afegir sal, oli i uns 100ml. de nata líquida. Ho tritureu tot i ho reserveu.

2.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas2

Ara prepararem els xampinyons. El netejarem bé i els traurem el peu, que podem utilitzar més endavant.

3.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas4

Utilitzarem unes rames fresques de sajolida per aromatitzar el plat.

4.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas5

Tirarem la sajolida per sobre... juntament amb un nou xorret d'oli d'oliva.

5.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas6

Deixeu que es faci una mica... un polsim de sal...

6.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas7

... i li feu mitja volta. Normalment, ho faríem a l'inrevés... és a dir, els couríem primer cap per avall per aprofitar l'aigua que tenen, però en aquesta ocasió busquem que aquesta aigua faci vapor que juntament amb la sajolida... aromatitzaran els bolets.

7.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas8

Un cop els tinguem mig fets (no del tot), els col·locarem en una safata pel forn amb unes gotes d'oli.

8.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas9

Ara, farcirem els xampinyons amb una mica de pernil ibèric ben picadet.

9.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas10

A continuació, ho cobrirem amb uns talls de formatge Eddam...

10.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas11

... que siguin una mica gruixuts, i els enforneu en mode grill fins que estigui el formatge fos.

11.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas12

Ara només ens queda emplatar-ho: una base de crema de xampinyons... i els decorarem amb un polsim de pebre vermell dolç... sal maldon... i oli d'oliva. També podeu afegir una rameta de romaní... i combinar les aromes de bosc.

12.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas13

Aquí ja tindríem un plat o tapa finalitzat.

13.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas14

Anem ara per muntar el platillo, que ja els podrem servir per dinar. Saltejarem uns talls de ceba tendra juntament amb uns talls de carabassó... fins que tinguin coloret.

14.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas15

Els ous de codorniu...

15.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas16

... sembla mentida, però costen molt d'obrir aquests ous tan petits, oi?

16.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas17

En farem un per cada xampinyó.

17.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas18

Ara farem uns filets prims de pit de pollastre a la planxa... amb oli, sal i unes gotes de llimona.

18.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas19

I muntem el plat...

19.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas20

... com us deia abans, podem aprofitar els peus dels xampinyons.

20.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas21

Manteniu-los calents fins al moment de muntar el plat.

21.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas22

Un parell de xampinyons farcits... amb ou de guatlla... una mica de crema... el pollastre... i la verdura de guarnició, clar, i una mica de julivert picat.

22.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas23

Ho haureu d'acompanyar amb una llesca de pa per sucar aquesta salseta que s'ha generat.

23.
xampinyons farcits pernil iberic loli sajolida sobre crema verdura pas24

Bon Profit!