Us ha passat mai que, de cop i volta, se us fot la panxa com un globus i teniu una sensació estranya d'afartament temporal? Aquest xarrup és ideal per quan teniu inflor de panxa i us sentiu pesats, com per exemple, després de grans àpats. Com molts ja sabreu, el gingebre té moltes propietats. És molt digestiu, estimula el pàncrees, evita la flatulència i els gasos. A més, té poder antibacterià, cuida la flora intestinal i és un antibiòtic natural. És útil per al mal alè, per a les úlceres digestives, per a la gastritis i la diarrea. Afavoreix l'aparell circulatori i prevé problemes cardíacs, coàguls, angines de pit i trombosis. S'usa també pel tractament del dolor, l'artritis, la depressió i la fatiga crònica.

Vaja, que els beneficis de consumir gingebre són més que evidents. Això sí, també hi ha alguna contraindicació que cal tenir en compte, com l'afectació que té sobre alguns medicaments (inhibeix la funció dels antihipertensius). La pinya, per la seva banda, conté bromelina, un enzim que digereix els aliments prevenint la inflor i les digestions pesades. És per aquesta raó que la barreja d'aquests dos productes li anirà molt bé a les vostres panxes i, a més, us agradarà.

Ingredients

300 g de pinya fresca

20-30 g de gingebre fresc

Gingebre en pols

Variants:

- Podeu fer el mateix xarrup amb poma, pera, raïm o taronja.

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Començarem per la pinya.

3.

Talleu una rodanxa gruixuda.

4.

Ara, retireu tota la pell i parts dures.

5.

La part dura central també, aquella que molts en diem "fusta". Reservem la pinya.

6.

Ara anem pel gingebre.

7.

Amb un sol tros d'aquests en tindrem prou. De fet, jo us recomanaria posar-ne la meitat de moment. Si us agrada del xarrup, ja anireu apujant la dosi de gingebre.

8.

Pelem el gingebre.

9.

I el reservem també.

10.

Ara, ho passarem tot per la liquadora. Ho podeu fer amb una batedora elèctrica i colar-ho després.

11.

Procureu intercalar la pinya amb el gingebre.

12.

Deixeu que la màquina tregui barregi bé tot el suc amb la polpa.

13.

Sortirà un suquet espès.

14.

Ja només ens queda servir-ho en gots de xarrup.

15.

Així ja ho podríem servir, però a mi m'agrada decorar-ho una mica.

16.

Podeu tirar una mica de pols de gingebre, però just abans de servir-ho, ja que amb el temps la humitat l'absorbeix.

17.

Per acabar, he volgut afegir una branca de pastanaga, que és força maca i original. Però també podeu posar una fulla de menta.

18.

Podeu servir els xarrups a temperatura ambient o freds de la nevera.

19.

Es conserva una estona a la nevera, però a poc a poc es van separant les parts líquides de la polpa i això li dona un aspecte lleig. No convé conservar-ho d'un dia per un altre, per exemple.

20.

I a tastar-ho, a veure si us agrada. Recordeu que podeu barrejar el gingebre amb moltes altres fruites. Està bo i et fa sentir bé per dins! Si us sembla massa fort de gingebre, poseu-ne menys fins a trobar el vostre punt. A mi m'agrada així. Bon profit!