Es podria dir que això no és ni una recepta, però com ja he comentat altres vegades, serveix com a recordatoria d'aquella cuina de sempre... i per tant, no cal que un plat sigui molt elaborat per a que ens vingui de gust i poder gaudir-lo. Què grans que són els xipirons... i què petits!... ja m'enteneu, oi?
Hi ha moltes formes de fer-los, però a mi, particularment, tant els calamars com els xipirons a la planxa, amb una mica d'oli, sal i llimona... és com més m'agraden. Hi ha productes que contra menys els cuinem millor... i els calamars és un d'ells.
200 gr. xipirons
oli d'oliva
sal
llimona
Abans de res, haurem de netejar bé els xipirons, que sempre porten trocets de peix, cloïsses, etc... Els posarem directament sota de l'aixeta i els remenarem amb les mans.
Una de les feines més engorroses és netejar els xipirons.
Jo els trec la "ploma"... aquella tira que sembla de plàstic i que tant molesta quan te la trobes. Si no ho feu per a vosaltres... ja em direu qui us ho farà.
Ja els tenim ben nets.
Preparem una paella amb foc ben fort... salem els xipirons i els tirem.
Al principi veureu com deixen anar tota l'aigua que porten...
Els servirem amb un tros de llimona... i un raig d'oli d'oliva cru per sobre.
Fuasss... quina pinta nanos... a mi m'apassionen els calamarcets....
Gaudiu-los amb una copeta de vi blanc fresquet, una cerveseta ben freda o un vermut negre amb sifó.
Què bonics!
Bé, suposo que no cal dir que el calamar a la planxa, fet exactament igual... està igual o més bo que els xipirons.
Bon profit!