Es podria dir que això no és ni una recepta, però com ja he comentat altres vegades, serveix com a recordatoria d'aquella cuina de sempre... i per tant, no cal que un plat sigui molt elaborat per a que ens vingui de gust i poder gaudir-lo. Què grans que són els xipirons... i què petits!... ja m'enteneu, oi?

Hi ha moltes formes de fer-los, però a mi, particularment, tant els calamars com els xipirons a la planxa, amb una mica d'oli, sal i llimona... és com més m'agraden. Hi ha productes que contra menys els cuinem millor... i els calamars és un d'ells. 

Ingredients

200 gr. xipirons

oli d'oliva

sal

llimona

Preparació
1.
xipirons planxa pas1

Abans de res, haurem de netejar bé els xipirons, que sempre porten trocets de peix, cloïsses, etc... Els posarem directament sota de l'aixeta i els remenarem amb les mans.

2.
xipirons planxa pas2

Una de les feines més engorroses és netejar els xipirons.

3.
xipirons planxa pas3

Jo els trec la "ploma"... aquella tira que sembla de plàstic i que tant molesta quan te la trobes. Si no ho feu per a vosaltres... ja em direu qui us ho farà.

4.
xipirons planxa pas4

Ja els tenim ben nets.

5.
xipirons planxa pas5

Preparem una paella amb foc ben fort... salem els xipirons i els tirem.

6.
xipirons planxa pas6

Al principi veureu com deixen anar tota l'aigua que porten...

7.
xipirons planxa pas8

Els servirem amb un tros de llimona... i un raig d'oli d'oliva cru per sobre.

8.
xipirons planxa pas9

Fuasss... quina pinta nanos... a mi m'apassionen els calamarcets....

9.
xipirons planxa pas10

Gaudiu-los amb una copeta de vi blanc fresquet, una cerveseta ben freda o un vermut negre amb sifó.

10.
xipirons planxa pas11

Què bonics!

11.
xipirons planxa pas12

Bé, suposo que no cal dir que el calamar a la planxa, fet exactament igual... està igual o més bo que els xipirons.

12.
xipirons planxa pas13

Bon profit!