Gens innovadora la recepta, ja ho sé, però molt interessant. Podeu utilitzar aquests xips com a guarnició per a tota mena de plats o també per servir com a pica-pica. Combinen perfectament amb tota mena de producte (carns, peix, llegums, verdures, etc.) Jo penso que el moniato és un aliment que està infravalorat. Es poden fer moltíssimes coses vistoses amb moniato.
El moniato és molt popular a tota Amèrica del Sud, el Carib, Estats Units, Canadà, la Xina, i les illes del Pacífic. A Catalunya es consumeix típicament a la Castanyada, acompanyant els panellets o com un dels ingredients d'aquests. I ara, tasteu aquestes divertides xips i en parlem!
1 moniato
oli de fregir
sal
Agafem el moniato.
El pelem amb un pelador.
Un cop pelat, i amb el mateix pelador, feu tires de moniato fins a consumir-lo pràcticament tot.
Podeu fer-les més o menys llargues, com us agradin.
Un cop tenim aquestes peles de moniato preparades posarem a escalfar abundant oli per fregir.
Un cop l'oli sigui ben roent, hi anirem tirant peles de moniato.
Veureu com el moniato mateix ens marcarà el temps de cocció. Inicialment, es fregirà amb força i generant moltes bombolles.
I passats uns segons, el mateix deixarà de bullir amb tantes ganes. Serà el moment de retirar-les.
Col·loqueu les peles sobre un paper absorbent, procurant que no amuntegar-les per evitar que s'estovin.
Anirem fregint tot el moniato.
Un cop fregit, ho salarem, i quan estigui fred ja es pot consumir.
Com més es refredi més cruixent serà. Però no ho reserveu a la nevera, que la humitat ho estovaria. Reserveu les xips de moniato en un lloc fresc i sec.
Es poden consumir directament, com el que menja patates xips, però també les podeu fer servir per acompanyar altres plats, com la Crema de moniato.
Bon profit!