Gens innovadora la recepta, ja ho sé, però molt interessant. Podeu utilitzar aquests xips com a guarnició per a tota mena de plats o també per servir com a pica-pica. Combinen perfectament amb tota mena de producte (carns, peix, llegums, verdures, etc.) Jo penso que el moniato és un aliment que està infravalorat. Es poden fer moltíssimes coses vistoses amb moniato.
El moniato és molt popular a tota Amèrica del Sud, el Carib, Estats Units, Canadà, la Xina, i les illes del Pacífic. A Catalunya es consumeix típicament a la Castanyada, acompanyant els panellets o com un dels ingredients d'aquests. I ara, tasteu aquestes divertides xips i en parlem!
1 moniato
oli de fregir
sal
![xips moniato pas1 xips moniato pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/22/98/xips-moniato-pas1.jpeg)
Agafem el moniato.
![xips moniato pas2 xips moniato pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/23/25/xips-moniato-pas2.jpeg)
El pelem amb un pelador.
![xips moniato pas3 xips moniato pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/23/52/xips-moniato-pas3.jpeg)
Un cop pelat, i amb el mateix pelador, feu tires de moniato fins a consumir-lo pràcticament tot.
![xips moniato pas4 xips moniato pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/23/79/xips-moniato-pas4.jpeg)
Podeu fer-les més o menys llargues, com us agradin.
![xips moniato pas5 xips moniato pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/24/33/xips-moniato-pas5.jpeg)
Un cop tenim aquestes peles de moniato preparades posarem a escalfar abundant oli per fregir.
![xips moniato pas6 xips moniato pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/24/60/xips-moniato-pas6.jpeg)
Un cop l'oli sigui ben roent, hi anirem tirant peles de moniato.
![xips moniato pas7 xips moniato pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/24/87/xips-moniato-pas7.jpeg)
Veureu com el moniato mateix ens marcarà el temps de cocció. Inicialment, es fregirà amb força i generant moltes bombolles.
![xips moniato pas8 xips moniato pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/25/14/xips-moniato-pas8.jpeg)
I passats uns segons, el mateix deixarà de bullir amb tantes ganes. Serà el moment de retirar-les.
![xips moniato pas9 xips moniato pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/25/41/xips-moniato-pas9.jpeg)
Col·loqueu les peles sobre un paper absorbent, procurant que no amuntegar-les per evitar que s'estovin.
![xips moniato pas10 xips moniato pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/25/68/xips-moniato-pas10.jpeg)
Anirem fregint tot el moniato.
![xips moniato pas11 xips moniato pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/25/95/xips-moniato-pas11.jpeg)
Un cop fregit, ho salarem, i quan estigui fred ja es pot consumir.
![xips moniato pas12 xips moniato pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/26/22/xips-moniato-pas12.jpeg)
Com més es refredi més cruixent serà. Però no ho reserveu a la nevera, que la humitat ho estovaria. Reserveu les xips de moniato en un lloc fresc i sec.
![xips moniato pas13 xips moniato pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/26/49/xips-moniato-pas13.jpeg)
Es poden consumir directament, com el que menja patates xips, però també les podeu fer servir per acompanyar altres plats, com la Crema de moniato.
![xips moniato pas14 xips moniato pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/60/26/76/xips-moniato-pas14.jpeg)
Bon profit!