Aquesta entrada no és més que un recordatori. Qui no ha esmorzat mai xurros o melindros amb xocolata?... encara que sigui després d'haver sortit de festa tota la nit, ja m'enteneu. O potser, ara em direu que tota la vida heu pres xocolata calenta per berenar a casa vostra. I jo m'ho creuré.
La xocolata calenta, generalment, és un berenar (o esmorzar) molt apreciat per la canalla i també pels adults, sobretot a l'hivern... quan arribem a casa amb les mans congelades.
300 gr. xocolata calenta en pols
1/2 litre de llet
El que més us agradi per sucar (magdalenes, pa de pessic, brioix, xurros, etc...)
Com us he comentat... he utilitzat una xocolata calenta que em van regalar per haver guanyat un concurs de receptes.
Pesarem la xocolata.
Escalfeu 3/4 parts de la llet en un cassó fins que bulli.
La quarta part de llet freda... la barregeu bé amb la xocolata, en fred.
Utilitzeu una varilla.
Remeneu-lo bé, fins que no quedin grumolls... i reserveu.
Ho acompanyaré amb unes tires de pa de pessic que m'han sobrat de fer un pastís.
A mi m'agrada més així, sol, que amb xocolata.
Esperem fins que bulli la llet.
Ara barregem la preparació en fred amb la llet calenta.
Remeneu-lo bé durant un estona. Poc a poc, que no s'enganxi del cul.
Un cop arrenqui el bull... ja ho podrem parar... i servir.
Suqueu el pa de pessic.
Vist així, si que fan ganes de tastar-lo.
I a les criatures... tasses de criatures, clar.
Suquem uns "xurros", o que?
Bon Profit!