Avui he fet uns xurros per esmorzar. La veritat és que són molt fàcils de fer... només heu de tenir el temps per fer-los. Els xurros no poden ser més econòmics: aigua, farina i sal... pràcticament. Convé menjar-los calentons... és la seva gràcia... i els podeu acompanyar d'una bona xocolata calenta. Com a recomanació... us aconsellaria que us compreu una xurrera com aquesta de plàstic que costen uns 10 euros aproximadament i amb la que podreu donar-li la forma característica que tenen els xurros.

Per cert, podeu fregir uns quants... i congelar la resta. AVíS IMPORTANT: Perill d'explosió del xurros i de cremades considerables!... molt de compte i màxima precaució, que hi ha molta gent que s'ha cremat la cara fent xurros. Els xurros exploten per que es generen bombolles d'aire. Per aquest motiu les xurreres tenen aquesta forma d'estrella, per premsar al màxim la pasta... i evitar bombolles d'aire. Veiem com fer uns xurros, doncs? Som-hi!

Ingredients

500gr. farina

500gr. aigua

10gr. impulsor de pastisseria (o també serveix llevat en pols tipus Royal)

25gr. d'oli d'oliva

5gr. sal

oli per fregir (girasol preferiblement)

sucre per ensucrar

Preparació
1.
xurros pas1

Com us comentava, utilitzarem una xurrera.

2.
xurros pas2

És de plàstic dur... però funciona magníficament. Té diverses tapes amb obertures diferents.

3.
xurros pas3

Pesem la farina, a banda, i la reservem.

4.
xurros pas4

Ara, en un cassó per bullir, pesem l'aigua....

5.
xurros pas5
6.
xurros pas6

... la sal...

7.
xurros pas7

... i l'impulsor. Jo utilitzo un de pastisseria, però podeu fer servir un llevat químic tipus Royal.

8.
xurros pas8

L'incorporem també.

9.
xurros pas9

Ho remenem tot i ho posem a escalfar.

10.
xurros pas10

Alhora, podeu aprofitar per posar oli a escalfar... per fregir els xurros. Jo recomano oli de girasol.

11.
xurros pas11

Mentre s'escalfa... podeu fer el borinot i analitzar la caixa de la xurrera...

12.
xurros pas12
13.
xurros pas13

Quan bulli la nostra preparació...

14.
xurros pas14

... ho retirarem del foc... i incorporarem la farina...

15.
xurros pas15

... tota de cop...

16.
xurros pas16

... i comenceu a remenar bé... fent una pasta.

17.
xurros pas17

Al principi us semblarà que "això no va bé".... massa farina. Però no, feu-me cas. Us costarà una mica treballar-la, ja que és una pasta força dura. Calen braços aquí.

18.
xurros pas18

Heu d'aconseguir que es desenganxi de les parets... i quedi una massa ben lligada.

19.
xurros pas19

Un cop es refredi una mica... la podreu treballar amb les mans i tot. En aquest cas, ja podrem omplir la nostra xurrera.

20.
xurros pas20

Eps, això ja tira!

21.
xurros pas21

Com us deia, podeu utilitzar la mida que més us agradi.

22.
xurros pas22

Amb una us quedaran uns xurros més grans... i amb l'altre més petits.

23.
xurros pas23

Sobre un taulell net... o sobre d'un paper cuisson... aneu fent els xurros.

24.
xurros pas24

Veureu com després els podreu agafar amb les mans i tot.

25.
xurros pas25

Amb l'oli ben calent... els anirem fregint.

26.
xurros pas26

Que agafin bon coloret.

27.
xurros pas27

Els col·loquem sobre un paper absorbent...

28.
xurros pas28

... i anem fregint...

29.
xurros pas29

... quina oloreta a xurreria!

30.
xurros pas30

Deixeu que es refredin una mica (no massa, s'han de menjar calents).

31.
xurros pas31

Doncs només els heu de servir... ben ensucrats... i calentons.

32.
xurros pas32

I a gaudir d'un bon esmorzar... o berenar.

33.
xurros pas33

Els podeu servir dins un cornet de paper o cartró, que farà més gràcia.

34.
xurros pas34

I els podeu sucar en una xocolata calenta, clar.

35.
xurros pas35

Ummmm!... autèntic gust de xurros... i mira que no tenen res, eh? Bon Profit!