Tant de bo poguéssiu olorar aquest arròs. Melós, al punt perfecte i amb tot el sabor del llamàntol. Una fantasia d'estiu que s'acompanya de bon vi i d'unes vistes espectaculars. El restaurant Salt (Passeig Mare Nostrum, 19-21) s'ubica als peus de l'hotel W, en un racó apartat i privilegiat de la ciutat. Amb uns arrossos de campionat i unes tapes que fan salivar, el Salt és de visita obligatòria si vas a la platja aquest estiu.
Una terrassa al mar
El Salt s'ubica al final del Passeig Marítim de la Barceloneta, al costat de la platja de Sant Sebastià. Custodiat per l'imponent hotel W, el restaurant es divideix en una gran terrassa exterior i un ampli menjador interior. Un espai obert al mar que permet gaudir d'unes vistes espectaculars de tota la costa de la ciutat. Les cadires de fusta i les taules de pedra blanca donen un ambient càlid i mediterrani al local. A l'altra banda del passeig, a tocar de la platja, un 'beach club' d'hamaques i gandules posa la cirereta del pastís a un racó idíl·lic per a l'estiu.
La joia de la corona del Salt, però, són els arrossos; els clàssics, els de tota la vida, els arrossos en què penses quan t'imagines a la platja gaudint d'un dinar amb els amics
Al Salt s'hi pot anar a dinar, a sopar o simplement a fer un còctel. És un restaurant versàtil que, malgrat quedar apartat del centre de la ciutat, ofereix tranquil·litat i una gastronomia de primer nivell. El restaurant acaba d'obrir portes, de nou, després d'una remodelació integral de l'espai i de la carta. Una oferta senzilla i cuidada amb les tapes, la brasa, però sobretot els arrossos com a protagonistes.
Autèntic sabor mediterrani
La carta del Salt és ideal: tapes, amanides, brasa, arrossos i postres. Tot el que necessites per gaudir d'un bon dinar en un sol full de paper. A més, la versatilitat de l'oferta et permet gaudir d'un dinar correcte a un preu reduït o posar-te les botes i fer un festí d'allò més gurmet. Patates braves, amanida russa o croquetes, però també musclos, pop i pernil ibèric són algunes de les tapes més destacades del local. La joia de la corona del Salt, però, són els arrossos; els clàssics, els de tota la vida, els arrossos en què penses quan t'imagines a la platja gaudint d'un dinar amb els amics. Arròs negre, de verdures, de marisc o de llamàntol, entre altres.
Pel que fa al preu, depèn molt del que demanis. Pots marxar havent pagat 80 € per cap, però també pots dinar de primera per 30 € o 40 €
Si et ve de gust tafanejar una carta més extensa, sempre et quedaran els vins. Blancs, negres, rosats, escumosos... vins de tota mena i molts de catalans. En el nostre cas, un Miranda d'Espiells, un blanc fresquet que combina de meravella amb l'arròs melós de llamàntol que ens vam menjar. Un plat potent, amb una flaire exquisida i amb l'arròs cuit al punt perfecte.
Per arrodonir l'àpat, vam fer boca amb un carpaccio fresc de gamba vermella, una mica de pa amb tomata i pernil i unes postres de primer nivell per acabar el dinar. Un pastís de formatge basc boníssim, però sobretot una crema catalana amb carquinyolis i moscatell. Unes postres que combinen el millor de les meves postres preferides: el músic i la crema. La terrina tradicional, els carquinyolis aromàtics, el moscatell servit en porró... una autèntica fantasia.
Pel que fa al preu, com deia abans, depèn molt del que demanis. Pots marxar havent pagat 80 € per cap, però també pots dinar de primera per 30 € o 40 €. Les tapes ronden els 7 €, els arrossos oscil·len entre 20 € i 30 € i les postres costen totes 8 €.