Al bell mig del Paral·lel, a tocar de la parada de metro, hi ha una de les rostisseries més emblemàtiques de Barcelona. L'Asador de Aranda, amb diferents locals repartits per la ciutat, és un restaurant especialitzat en carn rostida i on gaudiràs d'una de les millors gastronomies de Castella i Lleó.

Esperit tradicional

El primer que sents quan entres a l'Asador de Aranda és una flaire exquisida de corder al forn. Un senyal inequívoc de l'especialitat culinària del local. El restaurant és gran, amb un primer espai de taules tot just en entrar, una zona més recollida davant la barra i el forn de llenya del restaurant, i una última zona més gran amb taules llargues en què caben fins a vuit persones. La decoració del local, amb mobles de fusta, llum tènue i eines tradicionals que decoren les parets, crea un ambient càlid d'allò més acollidor.

Forn de llenya Asador de Aranda
El forn de llenya presideix la cuina de l'Asador de Aranda. / Foto: Emma Porta

Es tracta d'un restaurant versàtil al qual pots anar a fer un menú de migdia ràpid, un menú degustació més elaborat o a gaudir d'alguna de les peces de carn rostides que elaboren al forn de llenya del local. Anyell de llet, garrí, llangardaix o vedella són algunes de les opcions per degustar.

Un àpat genuí

Abans de començar el tiberi, l'amable servei del restaurant ens ofereix una copa de cava com a aperitiu del dinar. Una oferta que declinem amablement per passar directament als entrants: un refrescant gaspatxo de síndria, unes croquetes de pollastre i uns botifarrons d'arròs de Burgos amb pebrot del piquillo rostit. Una combinació de sabors i textures que precedeixen el plat principal de l'àpat. Els plats que fan més goig de la carta són les peces rostides d'anyell i de garrí. Però si les racions senceres et semblen massa abundants i vols tastar alguna tapa per menjar plats més variats, també hi ha opcions per a tu.

Torta d'anyell Asador de Aranda
La 'torta' d'anyell de llet és una bona manera de tastar el rostit en format més petit. / Foto: Emma Porta

Una de les millors opcions per gaudir del plat estrella en petit format són les 'tortas', petits entrepans fets d'anyell o garrí (entre altres tipus de carn) amb els quals quedar-te tip i per un preu més reduït

De l'Asador no en pots marxar sense tastar els rostits de carn. Una de les millors opcions per gaudir del plat estrella en petit format són les 'tortas', petits entrepans fets d'anyell o garrí (entre altres tipus de carn) amb els quals quedar-te tip i per un preu més reduït. Les 'tortas' s'acompanyen d'una petita ració de patates fregides. Per maridar el dinar, demanem una cervesa ben freda i una copa de vi negre. Si t'agrada el vi de Castella, a l'Asador de Aranda hi trobaràs una nodrida carta de vins de Ribera del Duero amb els quals acompanyar els teus rostits preferits.

Pasta de full amb nata i crema Asador de Arand
Les postres s'acompanyen d'un xarrup deliciós de mistela. / Foto: Emma Porta

Per postres, la tradicional pasta de full farcida de crema i nata. La serveixen acompanyada d'un parell de xarrups de vi dolç que van de meravella per a fer baixar el dinar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!