Amb només tres dies de vida, el Bar Canyí s'ha convertit en un dels millors locals de la ciutat. Un establiment que acaba d'obrir portes al barri de Sant Antoni de la mà de l'equip de l'Slow & Low, un restaurant d'una estrella Michelin situat a pocs metres del bar. Un projecte molt nou que apunta maneres i que ha vingut per triomfar. Amb en Frankie i en Nico al timó, del Bar Canyí en sentirem a parlar, i molt, durant els pròxims mesos.

Un bar de tota la vida

El Bar Canyí és un local tradicional que serveix tapes, guisats i copes de vi. Un bar com qualsevol altre, si no fos perquè al darrere hi ha dos xefs d'estrella Michelin. Francesc Beltri i Nicolás de la Vega són un tàndem molt ben coordinat, un duet ambiciós i virtuós que ara veu complert el somni de muntar un bar al barri. Amb una cuina que defineixen com a "neotradicional", al Canyí s'hi fa el menjar de sempre, però amb la tècnica i la traça de qui s'ha aguerrit a l'alta gastronomia.

Entrada Canyí xefs
En Frankie i en Nico són dos genis dels fogons / Foto: Oriol Foix Duaigües

De moment només obren al migdia i a la nit de dimarts a dissabte. I dic 'de moment' perquè el Canyí està destinat, quan ja tingui un rodatge, a convertir-se en un temple de l'esmorzar de forquilla. Guisats, fregits i planxa, però també croquetes, gildes i unes postres al·lucinants. El producte que serveixen és de primera categoria i és el mateix que fan servir a l'Slow & Low; qualitat Michelin a preus de barri. Amb un tiquet mitjà que ronda els 30 €, al Canyí hi pots menjar per 10 €, per 30 € o per 60 €, tot depèn de com d'engrescat hi vagis. A més, tenen 45 referències de vi, la majoria catalans i amb un afecte especial pels vins de Jerez.

El xamfrà de la felicitat

El Canyí s'ubica al carrer Sepúlveda, a tocar del xamfrà amb el carrer Comte Borrell. Per fora, és tot el que et podries esperar d'un bar tradicional: quatre taules a la terrassa, un cartell ben gran amb el nom del local i un barril a mode de taula per qui vulgui fer la cervesa amb un cigar a fora. Per dins, el local és petit i acollidor; a mà dreta algunes taules, a l'esquerra la barra i al fons la cuina, amb tot de parets blanques decorades amb cartells i cartes antigues del bar que hi havia abans al mateix espai, l'O'Pazo, regentat per la família de l'Hèctor, un dels treballadors del Canyí. Bar al qual anaven en Francesc i en Nicolás fa uns anys a cruspir-se un entrepà de bacó amb formatge.

Espai Canyí
L'interior del Canyí és càlid i recollit / Foto: Oriol Foix Duaigües

La coberta del disc que sona la posen en un prestatge perquè sàpigues en tot moment què estàs escoltant

Un dels detalls més curiosos de l'espai és la música. En Francesc, a més de xef, és discjòquei i té una col·lecció de més de 3.000 vinils. Un arsenal musical que aprofita per fer sonar al local amb un tocadiscs que custodia a la barra. Sona de tot, des de C. Tangana fins a Paco de Lucía, i la coberta del disc que sona la posen en un prestatge perquè sàpigues en tot moment què estàs escoltant.

Uns plats de categoria

I si el lloc i l'ambient són agradables, el menjar és espectacular. Les tapes són delicioses, com els musclos en escabetx casolà que fan ells mateixos o la gilda clàssica per llepar-se'n els dits. La croqueta de pernil ibèric la fan amb una part de pernil per cada tres de massa, una proporció generosa que l'omple de sabor. Un altre clàssic és la bomba, feta amb coll i papada de porc, carn de vedella i una salsa picant amb una recepta secreta. També tenen guatlla en escabetx, navalles a la planxa i fins i tot alguna excentricitat com els ous ferrats amb caviar de beluga; una picada d'ullet a l'alta cuina per qui vulgui tastar un plat més gurmet.

Barra Canyí
La barra del Canyí és un temple de la bona cuina / Foto: Oriol Foix Duaigües

El millor capipota de Barcelona el fan al Bar Canyí

L'estrella indiscutible de l'àpat, però, són els guisats. El millor capipota de Barcelona el fan al Bar Canyí. D'entrada ja entra pels ulls perquè el serveixen en una vaixella preciosa, refinada, però molt casolana. Suau, sucós, melós, amb un punt picant molt lleu que no molesta gens i que eleva el sabor del plat una passa més enllà. Un plat de cullera de primera divisió fet amb un sofregit que cuinen a foc lent durant tres dies. I el millor de tot és que la ració només costa 9 €.

Navalles Canyí
L'art de la planxa el tenen dominat al mil·límetre / Foto: Oriol Foix Duaigües

Si fos veí del barri vindria cada dia a deixar-me la salut al Canyí per una ració de capipota. Per acabar, unes postres delicioses: recuit de fonteta amb mel i sèsam garapinyat i 'tocinillo de cielo' amb nata muntada sense sucre. Simplement exquisit. No hi ha res millor que acabar un àpat bo amb unes postres encara millors.

Capipota Canyí
Aquest capipota és una autèntica obra d'art / Foto: Oriol Foix Duaigües

L'equip del Canyí té més que assolit l'excel·lent a la cuina i ara només els falta agafar el ritme que requereix un bar. Però què els has d'explicar a dos cuiners que fa més de vint anys que treballen darrere els fogons. Aneu al Bar Canyí, demaneu el capipota i deixeu que us facin feliços a través de paladar; però no badeu, que de moment no accepten reserves.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!