El biquini és un dels entrepans més icònics de la nostra gastronomia. Senzill i versàtil, te'l pots menjar per esmorzar, dinar, sopar i si et ve de gust, també te'l pots cruspir a les dues de la matinada. Un entrepà fet amb pernil dolç i formatge entre dues llesques de pa de motlle planxat que va néixer a Barcelona als anys cinquanta i que la Bikineria ha elevat a un altre nivell.

Un entrepà estimat

El biquini rep el seu nom de la sala 'Bikini', una discoteca de Barcelona que els va popularitzar durant la segona meitat del segle XX. Joan Gurguí, xef i propietari de la Bikineria, elabora més de deu tipus de biquinis diferents, als tres locals que té a Barcelona: l'espai degustació de Diagonal, el restaurant de Muntaner i el nou local que acaba d'obrir al passeig de Sant Joan. Va iniciar el projecte ara fa cinc anys en una petita parada del mercat del Ninot i ara consolida una aposta gastronòmica única a Barcelona.

Amb una carta variada i un horari de 10 h a 23:30 h, el restaurant adapta el format a un públic més variat, però manté l'oferta original amb biquinis de diferents sabors

Biquinis, tapes, beguda i bona companyia. / Foto: Alex Froloff

La nova bikineria del passeig de Sant Joan s'ubica en un indret privilegiat; tocant a la plaça Tetuan, en una vorera assolellada i amb un interior diàfan i familiar. Amb una carta variada i un horari de 10 h a 23:30 h, el restaurant adapta el format a un públic més variat, però manté l'oferta original amb biquinis de diferents sabors.

Sabors molt especials

La carta de la Bikineria ofereix deu biquinis salats fixos i un d'efímer que va canviant cada mes. Alguna tapa per picar, un biquini dolç per postres i un llistat de begudes completen una carta clara, senzilla i amb uns preus molt competitius. De fet, tenen un menú que inclou un entrant, un biquini i la beguda per 14,75 €, tant a dins com a la terrassa, on no cobren suplement.

Els preus dels biquinis individuals van des dels 4,5 € fins als 7,7 € el més car. A més, pots personalitzar-t'ho com vulguis afegint-hi extres com un ou ferrat, ceba caramel·litzada, alvocat o tòfona

El biquini a l'ast és el meu preferit de la carta. / Foto: Alex Froloff
El balear és delirant; proveu de fer-lo a casa, és boníssim. / Foto: Alex Froloff

Entre els sabors més destacats dels biquinis salats, a més del clàssic, trobem el balear (sobrassada, formatge i mel), el de pastrami (pastrami, formatge, ceba i mel) o el de pollastre a l'ast (pollastre a l'ast, formatge i allioli de poma). També en tenen un de vegà, un amb tòfona i un d'ibèric, entre d'altres. Els preus dels biquinis individuals van des dels 4,5 € fins als 7,7 € el més car. A més, pots personalitzar-t'ho com vulguis afegint-hi extres com un ou ferrat, ceba caramel·litzada, alvocat o tòfona. L'estrella indiscutible de la carta, però, és el biquini dolç de xocolata i gerds. Una alternativa exquisida i molt senzilla als sabors salats més habituals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!