Ubicat al cor de Barcelona, on l'oferta culinària tendeix a ser cada cop més monòtona i els plats es repeteixen més que l'all, emergeix com un oasi gastronòmic on el cultiu ecològic i la creativitat culinària es fusionen per oferir una experiència única. Aquest restaurant, imbuït a la filosofia de la gastronomia botànica, celebra la frescor i la diversitat dels vegetals i hortalisses a cada plat. En endinsar-se, els comensals són rebuts per un ambient acollidor i modern d'aquest restaurant d'hotel, on la natura es troba en harmonia amb l'elegància contemporània. El disseny del local és espectacular i fabulós, amb una barra de 360 graus que et dona la benvinguda, donant pas a mà esquerra a les taules majestuoses i l'agradable calma de l'espai.
Un restaurant amb un concepte original al cor de Barcelona
El restaurant Virens (Gran Via de les Corts Catalanes, 619-621) està basat en la filosofia del cultiu ecològic, amb productes naturals, vegetals i fúngics com a protagonistes. Aposten per la cuina sana, creativa, versàtil i elaborada amb productes de proximitat i km 0. Rodrigo de la Calle és el xef d'aquest restaurant de l'Hotel Almanac, on presenta una carta encapçalada per verdures i hortalisses, seguida per una espectacular selecció d'arrossos, així com carns i peixos ecològics de primeríssima qualitat.
Premi al millor restaurant revelació de 2022 als premis We Are Smart Green Guide, que reconeix els millors restaurants del món amb fruites i verdures com a protagonistes. A més a més, es troba al lloc 18 del top 100 millors restaurants de verdures del món 2022, i el 4t de l'Estat en hortalisses i naturalesa. En resum, Virens és molt més que un restaurant, és un santuari culinari on la natura i la gastronomia s'entrellacen per delectar els sentits i alimentar l'ànima. Una visita a aquest oasi verd al cor de Barcelona és una invitació a assaborir el millor que té la terra per oferir, en un ambient d'elegància, sostenibilitat i autenticitat.
Fill d'un agricultor i net de cuiners, De la Calle va fer els primers passos al món de la restauració el 2007 amb el seu primer restaurant Aranjuez, on va començar a introduir en les seves creacions culinàries espècies vegetals oblidades, desconegudes o insòlites per a la gastronomia. Després de 25 anys dedicant-se a la investigació de superaliments i begudes fermentades, arriba a Barcelona de la mà del Virens. Tota una declaració d'intencions amb què el xef pretén mantenir el seu respecte per la gastronomia, oferint amb una proposta gastronòmica en què els vegetals es converteixen en els autèntics protagonistes.
Rodrigo de la Calle és el xef d'aquest restaurant, de l'Hotel Almanac, basat en el cultiu ecològic i una gastronomia botànica
Cocreador, juntament amb Santiago Orts, del concepte gastrobotànica i premiat com a cuiner revelació a Madrid Fusió el 2009 i Cuiner del Futur el 2010, va rebre la seva primera estrella Michelin i el seu segon Sol de la Guia Repsol el 2011.
Virens ofereix una àmplia oferta, des de menús de degustació per iniciar-te a la cuina gastrobotànica fins a una cuidada carta amb els plats més emblemàtics de Rodrigo de la Calle. Descobreix la millor opció per a tu i deixa't sorprendre amb noves textures i sabors per sortir dels clàssics plats que pots trobar a la majoria de restaurants de la capital catalana i del país.
La carta està encapçalada per verdures i hortalisses, seguida per una espectacular selecció d'arrossos, així com carns i peixos ecològics de primeríssima qualitat
El menú degustació gastrobotànica consta de 8 passis i té un preu de 60 euros, que conformen una delicada proposta 100% vegetal que us farà descobrir l'essència de la cuina verda. D'altra banda, hi ha el menú degustació Terra i Mar, de 9 passis i 75 euros, en el qual s'hi combinen les millors receptes de la cuina verda amb els millors productes que ofereix el mar. I, per últim, el menú degustació experiència verda que compta amb 15 passis per 95 €.
Alguns dels plats que pots trobar a la carta són les croquetes cremoses d’espinacs i kale; tàrtar de remolatxa amb poma i colrave; làmines de nap confitat amb espècies; gaspatxo de remolatxa amb fruits vermells, coco gelat i alfàbrega; cebiche de bolets i hortalisses amb guacamole; lasanya de samfaina de faves amb ou mollet; nyoquis en salsa verda de fongs amb carxofes cruixents; un espectacular risotto de pastanagues amb algues cruixents i allioli d'olives negres; o, també, el llom de corball a la planxa amb alvocat rostit i carabassa.
Per als més llaminers, la rebosteria comprèn un ampli ventall d'opcions, des de la reinterpretació de dolços clàssics fins a elaboracions més radicals amb fruites i vegetals. El menú canvia cada setmana per sorprendre els comensals i respectar el nostre compromís pels productes de temporada. Algunes de les postres més rellevants són la crema catalana de carabassa rostida amb cacau i xocolata o el cremós gelat de moniato amb maracujà i molles de cacau.