Una aliança es basa en la convicció, en la seguretat i la confiança vers l'altre. Serveix sobretot per unir els punts forts d'ambdós membres implicats en la unió per fer-se més forts i més atractius. En una sinergia culinària que promet delectar els paladars més exigents, l'aclamat restaurant Dagma de Barcelona ha unit forces amb el prestigiós celler català Família Torres per donar vida a una carta primavera-estiu que aixeca les orelles als ciutadans de la capital. Amb una combinació perfecta entre l'excel·lència a la cuina del xef de Dagma i la tradició vitivinícola de Família Torres, aquesta aliança promet sorprendre els comensals amb plats exquisits maridats amb vins d'alta qualitat.

El Dagma delecta els seus comensals aquesta temporada amb la seva nova proposta gastronòmica ideada pels xefs Pedro Montolio i David Bourg que es pot gaudir des d'aquest mes de maig a l'Hotel Barcelona Princess. La nova carta d'estiu està formada per 11 entrants, set plats principals i tres postres, i en aquesta ocasió inclou, a més, una opció ideal per als qui prefereixin racions més petites per poder tastar més plats: el menú degustació. Els qui optin per la degustació podran tastar 6 plats de la carta en una versió reduïda i tastaran 5 vins diferents seleccionats per a l'ocasió per Miquel Molina, director i sommelier de Dagma.

Gamba vermella en un ceviche emulsionat del Dagma / Foto: Cedida
Gamba vermella en un ceviche emulsionat del Dagma / Foto: Cedida

Fidels a la seva essència, proposen l'equilibri perfecte entre la cuina tradicional mediterrània i la modernitat, amb protagonisme indiscutible del producte de temporada i proximitat. "A la carta de primavera podem trobar plats tradicionals d'altres cultures com el ceviche, però elaborats amb un producte local excepcional com és la gamba vermella de Palamós o la costella de vaca especiada amb parmentier de patata, amb la qual volem que el comensal percebi Àsia a través d'un marinat d'espècies xineses amb 37 hores de cocció", explica en Pedro Montolio davant dels comensals que tastem el nou menú.

"Hem volgut incloure dues propostes que sabem que entusiasmaran els comensals que triïn l'opció del menú degustació maridat", anuncia. Es tracta del salmó marinat amb iogurt, tòfona i mel de canya o el cilindre de formatge blau amb praliné d'avellanes i pera fumada. Els seus maridatges sensacionals, firmats pel celler Familia Torres, subratllen els sabors i matisos d'aquestes propostes d'una manera sublim. I, per acabar, inclouen a la carta unes postres amb què han volgut retre homenatge a Auguste Escofier versionant el seu icònic Pêche Melba, amb el màxim rigor i respecte.

Cilindre de formatge blau amb praliné d'avellanes i pera fumada / Foto: Cedida
Cilindre de formatge blau amb praliné d'avellanes i pera fumada / Foto: Cedida

Conegut per la seva habilitat per fusionar ingredients locals amb tècniques innovadores, ha dissenyat una selecció de platerets que ressalten la frescor i la diversitat de la temporada. Des d'entrades lleugeres i acolorides fins a plats principals que celebren els productes de la terra i del mar, cada creació és una obra mestra de la gastronomia mediterrània contemporània.

Per part seva, Família Torres ha aportat la seva expertesa en l'art del maridatge, seleccionant acuradament vins que realcen els sabors i aromes de cada plat. Des de blancs frescos i afruitats fins a negres estructurats i elegants, els acompanyaments de vins ofereixen una experiència sensorial completa que eleva l'experiència gastronòmica a un altre nivell. Un Clos Ancestral blanc, un Sons de Prades, un Purgatori ecològic, un Estelat Rosé de Xile o un Jean Leon Vinya Le Havre Reserva 2013 són alguns dels vins que coprotagonitzen aquesta carta primavera-estiu.

Els comensals que s'endinsin en aquesta experiència gastronòmica podran gaudir no només d'un àpat excepcional, sinó també un viatge sensorial que celebra la riquesa i la diversitat de la gastronomia catalana. L'aliança entre Dagma i Família Torres representa un homenatge a la passió per la bona taula i l'amor pels productes locals. Una col·laboració que promet seguir sorprenent els amants del bon menjar i el bon vi durant tota la temporada primavera-estiu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!