El barri més septentrional de Barcelona és Vallbona, turó encaixonat entre autopistes, el Besòs, els horts de la Ponderosa i Can Sant Joan, ja Montcada i Reixac. Des de plaça Catalunya, amb el tren t'hi plantes en un quart d'hora: s'hi arriba molt més ràpid que no pas al Poblenou, Montjuïc o Zona Universitària. I, tanmateix, que hi heu anat mai? Hi ha fronteres físiques —i tant, i massa!—, però n'hi ha d'altres que són mentals. També s'hi pot anar Besòs amunt, tombant pel pont de la Ribera de Montcada i enfilant el turó per l'altra banda. O per un dels ponts més llargs de l'àrea metropolitana, el de Congost, que sobrevola més d'una dotzena de carrils i vies de tota mena i connecta Vallbona amb Ciutat Meridiana i Torre Baró.
Cipreses Bar: un lloc que no decep i on s'hi està molt a gust
A la cresta del turó hi ha els xiprers que donen nom al bar que va aixecar la família del Manolo el 1980 —abans hi havia la barraca del masover que es cuidava d'aquell tros amb unes quantes cabres. Els xiprers donen recer a un grapat de taules i cadires on fa bo d'estar-s'hi la major part de l'any: al pic de l'estiu hi ha prou ombra i els mesos freds hi toca prou el sol. Som a la ciutat —se sent el brogit de l'autopista i es veuen les masses d'edificis de Nou Barris i Santa Coloma— i a la vegada, no hi som: estem envoltats de verd.

Al Cipreses Bar el quinto va a 1,5 €, el plat combinat de carn (pinxo, botifarra, xistorra, botifarró malagueny, pollastre i pa amb tomàquet) a 12 €, i si voleu cuinar amb les graelles que té, les pots fer servir per 10 € (o si ho preferiu, el Manolo pot encarregar-se de fer-vos la costellada). Compra les patates a la cooperativa de Santa Perpètua, la carn al Leo Boeck de Montcada i la verdura al mercat Montserrat de Trinitat Nova. El Cipreses és un lloc ideal per culminar un passeig improvisat amb un bon entrepà o unes tapes, i també per fer foc i celebrar el que sigui amb la colla. I si de sobte es fot a ploure, a dins hi ha estufa de llenya, billar i taula de ping-pong.
A la cresta del turó, hi ha els xiprers que donen nom al bar que va aixecar la família del Manolo el 1980, on el quinto va a 1,5 € i el plat combinat de carn a 12 €
Els caps de setmana s'omple i la gresca és maca. El Manolo i la seva dona Lisa, encantadors, s'ocupen que a ningú li falti de res. Hi són sempre, cada dia —el Manolo diu que no sabria què fer si no obrís—, així que si mai necessiteu escampar la boira i descobrir un racó especial arran del límit municipal de Barcelona, sota els xiprers hi estareu de meravella.