El Pibe és un dels restaurants de menjar ràpid més emblemàtics de Barcelona. Una casa d'entrepans fundada l'any 1974 per Manuel Berja que enguany compleix 50 anys al peu del canó. Amb la segona generació al capdavant del negoci, en Daniel i en Manuel, fills del fundador, regenten ara 6 locals amb l'essència de sempre, però amb una oferta que es renova constantment.

Origen humil

El Pibe és el fruit d'un somni; el somni de Manuel Berja de tenir un negoci propi. Criat entre planxes i barres, l'any 1974 va fundar el Pibe al carrer República Argentina —d'aquí el nom del restaurant. Un negoci que no només ha sobreviscut durant mig segle, sinó que a més ha anat creixent fins a arribar als 6 locals que actualment tenen en Daniel i en Manuel. Un negoci que han fet créixer sense inversors, amb capital propi i amb la plena convicció que l'única manera de sobreviure tant de temps a l'hostaleria és adaptar-se al pas dels anys. Amb una nova imatge al local de Les Corts i una oferta irresistible de frànkfurts a 5 cèntims, el Pibe celebra 50 anys i es reivindica com un dels locals de menjar ràpid de referència a la ciutat.

Frànkfurt de pernil El Pibe / Foto: Sergi Barnet

Durant tots els dijous del mes d'octubre, El Pibe oferirà el frànkfurt clàssic a 5 cèntims

Oferta especial

Durant tots els dijous del mes d'octubre, El Pibe oferirà el frànkfurt clàssic a 5 cèntims. Un preu que no és arbitrari, sinó que és l'equivalent a les 16 pessetes que costava el frànkfurt durant els primers anys del restaurant. Un entrepà de menjar ràpid d'allò més especial, ja que commemora els orígens del negoci i s'acompanya de salses clàssiques fetes a casa. De fet, la qualitat, tant dels aliments com del personal del Pibe, és un dels cavalls de batalla dels germans Berja. No volen dependre ni de marques ni d'inversors perquè l'única manera de fer les coses bé és ser lliure en la tria de decisions. Salses, envinagrats, pa o el cafè d'especialitat que fan servir són només alguns dels trets distintius d'un negoci atípic. A diferència d'altres locals, el Pibe no té problemes de personal. "Tenir bons empleats no és qüestió de sort; és qüestió d'oferir unes bones condicions i un bon ambient de treball", asseguren els germans Berja.

La majoria amb estudis de cuina i fins i tot algun cambrer que ha passat per grans restaurants com El Celler de Can Roca

Frànkfurt fumat de formatge El Pibe / Foto: Oriol Foix Duaigües

Gent treballadora i ben formada, la majoria amb estudis de cuina i fins i tot algun cambrer que ha passat per grans restaurants com El Celler de Can Roca. Una cerca de l'excel·lència que es tradueix en un tracte proper al client i unes preparacions aparentment senzilles, però amb uns sabors plens de complexitat: Cervela Americà, Smoky o Rockanrolla Ibèric, però també natxos, amanides i cafè d'especialitat servit amb un got d'aigua.

Amb un públic divers que comprèn des dels primers clients dels anys 70 fins a les noves generacions de joves afamats, el Pibe celebra mig segle d'història mantenint-se ferm amb un projecte en constant evolució.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!