W Barcelona és l'hotel més icònic de la capital catalana. Ubicat a primera línia de mar i definint l'skyline de Barcelona a la façana litoral, el W, a més d'un hotel de luxe, és un espai privilegiat que amaga una gastronomia d'allò més especial. Cuina de mar, però també carn a la brasa i gastronomia basca que creen un contrast deliciós. El Fire, restaurant insígnia de l'hotel, presenta la nova carta de primavera amb una col·laboració amb el xef Iñaki Gorratxategui.

Un restaurant de luxe

El W Barcelona és un espai de luxe. No només pel nivell i la qualitat dels serveis que ofereix, sinó també per la seva ubicació única. Al W Barcelona s'hi ha d'anar expressament; queda una mica allunyat del centre de la ciutat -per ser Barcelona-, però val la pena anar-hi per tastar l'oferta del restaurant. Al cap i a la fi, és una icona de la ciutat, i no cada dia es pot gaudir d'un àpat en un espai tan singular i amb unes vistes tan espectaculars.

Espai restaurant Fire
Les vistes del litoral barceloní des del Fire són increïbles. / Foto: Cedida

Un gran finestral emmarca les increïbles vistes de les platges de Barcelona

Al Fire s'hi accedeix per l'entrada principal del W Barcelona. Arribar al restaurant a través de la recepció de l'hotel és una sensació que desorienta, però entrant, a mà esquerra, trobem ràpidament la sala del Fire. Una filera de taules íntimes a una banda, una llarga barra més oberta a l'altra i algunes taules més tranquil·les al final conformen un espai vestit amb elegants cadires vermelles i làmpades de disseny de formes ondulants. Al fons, un gran finestral emmarca les increïbles vistes de les platges de Barcelona. Un espai acollidor per menjar en família o amb amics ideal per a una ocasió especial.

Cuina basca i catalana

Una de les característiques més singulars del Fire és la variada oferta de temporada que ofereix al llarg de l'any. Cada estació, el xef del Fire, Stefano Pinna, ofereix plats de la casa que combina amb les preparacions exclusives de quatre xefs de tot l'estat. Ara a la primavera, fins a finals de juny, el xef basc Iñaki Gorratxategui, de Casa Tolosa, és l'encarregat de portar a taula les delicioses carns de la seva graella guipuscoana.

Peces que no madura mai més de vint dies i que cou a la perfecció en una graella única

Productes tan locals com els espàrrecs de Gavà o els pèsols del Maresme contrasten amb les imponents carns basques que Gorratxategui porta de Tolosa. Peces que no madura mai més de vint dies i que cou a la perfecció en una graella única. I dic única, perquè literalment ho és; Gorratxategui fa servir una graella especial de casa seva que permet una bona circulació de l'aire i fa que la combustió del carbó sigui millor. Els plats més destacats del menú a quatre mans són, sens dubte, la carn, els pebrots i les postres.

Carn a la graella de Casa Tolosa
La carn a la graella de Casa Tolosa és espectacular. / Foto: Oriol Foix

La carn a la graella no té cap altre secret que l'experiència del xef i la tradició de la gastronomia basca. Els pebrots del 'piquillo' són d'un altre univers; caramel·litzats amb els seus propis sucs, són un producte que se serveix de guarnició, però que podria ser un plat principal tranquil·lament. Per últim, la pavlova amb iogurt, maduixes i merenga endolceix un àpat deliciós, però car (la mitjana de vedella, per compartir, costa cent euros); al cap i a la fi, no deixa de ser un restaurant de luxe, però les vistes, la ubicació, el servei i la qualitat del menjar mereixen el preu per a una ocasió especial.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!