L'Eixample de Barcelona és un dels llocs més densament poblats de restaurants de Catalunya. Establiments amb diferents tipus d'oferta i estils de cuina de tota mena. Però si hi ha un restaurant que destaca per la seva manera de ser, des del nom fins a la filosofia dels seus xefs, és el restaurant Malparit; un temple de la gastronomia irreverent que ha obert portes fa tot just una setmana.
Un restaurant provocador
Decidir que el teu restaurant s'ha de dir Malparit és una decisió atrevida; un nom provocador que defineix molt bé la manera de fer de l'equip que hi treballa. El Malparit és un restaurant irreverent, macarra i desacomplexat, un lloc on saps que menjaràs bé i en el qual ningú et dirà com has de fer les coses. Ubicat al carrer Còrsega 253, l'establiment es divideix en dos espais. D'una banda, només entrar, trobem una llarga barra presidida per un aparador de peix fresc. De l'altra, a la part interior del restaurant, hi ha la sala principal on entaular-se a menjar. Dos espais diferenciats amb un mateix punt en comú: la decoració càlida i irreverent. Quadres que evoquen figures fàl·liques i frases amb jocs de paraules sobre el mateix nom del local omplen un espai que convida a seure i tastar els diferents plats.
Oferta única
El Malparit té una mica de tot, però tot el que té ho fa diferent. D'entrada a la barra t'ofereixen diferents tipus de vermut que elaboren de forma casolana. Si passem a les tapes, tenen una gilda ben farcida amb tres seitons i una croqueta de txangurro molt ben feta. Però l'estrella de l'aperitiu són els tramussos, uns llegums pràcticament desapareguts a Barcelona que pots anar picant com si fossin crispetes.
Un cop hem obert la gana, passem al menjador de dins i encetem l'àpat amb una rosta molt singular. Es tracta d'una rosta exclusiva a Barcelona feta de porc Duroc i servida sencera. Una tira llarga i deliciosa ideal per compartir que tu mateix vas tallant a la teva mida. I per rebaixar el fregit de porc, seguim amb una viera amb espinacs a la catalana. A més de producte fresc i de qualitat, al Malparit també saben tocar els menuts. Els lletons de vedella i el cap i pota són exquisits. Però si hi ha un plat estrella al restaurant és el mall de vedella, una gran peça de carn servida amb una sucosa reducció que fa goig i impressiona.
Per postres, el flam clàssic de la casa és un imprescindible. Per contra, l'escuma de crema catalana, molt lleugera i dolceta, és una versió un pèl massa moderna —tot i que bona i divertida— d'unes postres tradicionals. Tot plegat s'acompanya amb uns vins excel·lents, alguns de naturals, d'un ventall molt ampli i divers d'opcions.