Al carrer d’en Copons sembla que no hi hagi d’haver res. A tocar de la Catedral, passa desapercebut, però amaga un dels millors restaurants japonesos de la ciutat: el restaurant Koy Shunka. I no és cap novetat. Guardonat amb una estrella Michelin, Koy Shunka, que és un dels restaurants del cuiner Hideki Matsuhisa, fa gairebé 20 anys que impressiona a locals i forans amb una cuina que combina amb subtilesa i mestria tècniques i productes catalans i japonesos

Aperitiu de tomàquet al Koy Shunka / Foto: Rosa Molinero Trias
Aperitiu de tomàquet / Foto: Rosa Molinero Trias

L’espai, renovat l’any passat, impressiona. Una barra descomunal rodeja tota la cuina, oberta i prístina, i seure-hi és un gust: és còmoda, àmplia i permet de veure com l’equip de cuina treballa amb mètode, amb puntualitat, implacablement. És millor que un rellotge suís perquè aquí l’engranatge és de carn i ossos, i res supera veure com un mestre prepara i munta davant el plat que menjaràs amb gust, acabat de fer. 

Anguila al Koy Shunka / Foto: Rosa Molinero Trias
Anguila / Foto: Rosa Molinero Trias

Res falla a Koy Shunka. Tot és al seu bon lloc, no se li veuen les costures, tan pel que fa a la sala com al servei i a la cuina. La sensació és de perfecció des que entres per la porta amagada i recorres un llarg passadís fosc que desemboca en aquesta sala lluminosa, i que et fa sentir que has passat a un altre món, un món on et concentraràs en el gaudi i oblidaràs qualsevol problema, perquè res te’ls fa recordar.

Arròs de cranc al Koy Shunka / Foto: Rosa Molinero Trias
Arròs de cranc / Foto: Rosa Molinero Trias

El menú triat, de 24 passis (218 €), és el somni de qualsevol apassionat de la gastronomia japonesa. Inclou una bona dosi de nigiri fets amb ingredients de la màxima qualitat: calamar, que sembla haver mutat de sòlid a gairebé líquid per la seva sedositat; ous de salmó tersos i gustos que exploten amb força en prémer-los dins la boca; diverses parts de la tonyina que faran que no vulguis mai més tornar a menjar-ne d’aquella que t’arriba amb el sushi barat; una anguila cruixent i untuosa. Per qui vulgui escurçar, també disposen d’un altre menú, de 19 passis a 178 €, i per a qui vulgui coronar-se, d’un de 28 passis a 248 €. Maridatge de 5 vins a 65 € i de 7 vins a 95 €. 

Turbot al Koy Shunka / Foto: Rosa Molinero Trias
Turbot / Foto: Rosa Molinero Trias

Però la cuina japonesa, ja ho sabem, no és només sushi. I si bé el sushi de Koy Shunka és excepcional, encara ho és més allò que aconsegueix a plats com el chawanmushi, el pil-pil o el roger a la brasa, l’arròs de cranc, les sepionetes o l’ostra amb pèsols llàgrima. A més a més, les postres abanderen la delicadesa japonesa amb el concepte europeu de postres, un tàndem perfecte per acabar l’àpat.

Tonyina i rovell d'ou al Koy Shunka / Foto: Rosa Molinero Trias
Tonyina i rovell d'ou / Foto: Rosa Molinero Trias

Sens dubte, Koy Shunka ha estat, és i continuarà sent un referent de la cuina japonesa a casa nostra, on brindar amb una extensa i completa carta de vins amb opcions per a tots els públics.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!