El brunch és un concepte anglès que consisteix en un àpat a mig camí entre l'esmorzar (breakfast) i el dinar (lunch), però que no és ben bé cap de les dues coses. És d'aquelles modernitats que sovint concebem com a invasores perquè semblen pensades només per a turistes, però que en realitat tenen cops amagats que et sorprendrien. Una manera d'entendre la cuina a la qual no estem acostumats i que a The Egg Lab demostren que val la pena tastar.
El restaurant dels ous
Tal com s'intueix pel nom, The Egg Lab és un restaurant dedicat, en gran part, a cuinar plats amb ou. De fet, l'ou és el gran protagonista de molts dels plats típics del brunch, i per això s'ha convertit en l'ingredient insígnia dels amants d'aquest tipus d'àpat. El del Born és el tercer local que obren a Barcelona, en la mateixa línia que el de Sant Antoni i el de l'Eixample, però amb una decoració única que el fa especial. El local s'ubica en una cantonada oberta a la plaça de Sant Pere. El color que mana és el verd, protagonista dels rètols de fora i les parets d'estil industrial de dins. Diferents taules de fusta omplen un espai presidit per una barra i il·luminat a través dels finestrals que donen al carrer.
L'oferta no és extensa, però és variada i elaborada en gran part amb productes de proximitat
Només d'entrar-hi ja es respira modernitat. Algunes taules tenen cadires, però d'altres tenen tamborets més informals. La carta és plena de noms com "Alaska Royale Eggs Benedict" o "Seasonal Avo Toast", títols a priori poc descriptius, però que van acompanyats de la llista exacta d'ingredients que porta el plat. L'oferta no és extensa, però és variada i elaborada en gran part amb productes de proximitat.
Menja fort
A The Egg Lab pots anar-hi a l'hora que vulguis i menjar el que et vingui de gust. Ara bé, la meva recomanació és anar-hi amb els amics a mig matí i demanar alguna cosa per compartir. Els plats són cars, al voltant de 15 €, però justificats tant per la ubicació del restaurant com per la quantitat de menjar servit. Les racions són molt abundants i més bones del que sembla. Perquè sí, el brunch no t'agrada tant com el vermut, i sí, ets més de braves i croquetes que de torrades amb alvocat. Però la "Seasonal Avo Toast" que mencionàvem al principi és una torrada de fruita i amanida excel·lent; gustosa, sucosa i amb molts ingredients variats.
En general, els sabors de tots els plats són intensos i si en tastes quatre o cinc de seguits es pot arribar a fer pesat. Però si en demanes un parell i divideixes el preu entre tres o quatre amics, sortiràs del restaurant amb la panxa plena i el paladar satisfet. Un lloc correcte amb bona gastronomia per trencar prejudicis als detractors del brunch.