Els centres comercials són el lloc ideal on perdre's quan te'n vols anar de compres. Amb les àrees de restauració passa una mica el mateix; grans espais plens de restaurants amb diferents marques comercials a escollir. Es tracta de zones amb poca personalitat, però amb una àmplia oferta de menjar a preus reduïts. A la part alta de Barcelona trobem un restaurant ubicat en un d'aquests espais que destaca pel seu glamur i per l'àmplia varietat de plats que té.
Un restaurant gran
Pujant pel carrer del Doctor Fleming trobem, a mà dreta, una àrea de restauració adjacent al DiR i al Cinesa Diagonal. Es tracta del complex d'oci en el qual s'ubica el Nubcn, un restaurant que, en comparació amb els altres, destaca pel glamur i la dimensió del local. Al Nubcn s'hi arriba pujant una ampla rampa que condueix a la recepció del restaurant. A dins, una gran sala interior, fosca i heterogènia, dona la benvinguda als comensals. Es tracta d'un espai fosc i íntim, on predomina el color negre i on les taules es reparteixen amb un estil desigual. A mà esquerra, una gran terrassa assolellada congrega més taules distribuïdes de manera similar. L'espai és força mixt, apte tant per fer un dinar formal com per prendre una copa al vespre amb una sessió de DJ en directe. Nosaltres escollim la terrassa, que al migdia és tranquil·la i s'hi està de primera.
Oferta variada
El Nubcn és un restaurant que ofereix pràcticament de tot. Hi pots menjar des d'un assortit de sushi fins a una paella, passant per plats de carn, peix, pasta o amanides. Encetem l'àpat —asseguts a la terrassa— amb un assortit de 14 peces de sushi. Diferents niguiris, makis i uramakis conformen l'oferta crua del local. Unes peces correctes servides amb la tradicional salsa de soja. Seguim amb una mini pizza de foie-gras i una amanida de burrata i tomàquet. La pizza és força bona, amb un acusat sabor a foie-gras i una textura cruixent a les vores. L'amanida, per contra, és més fluixa, amb una burrata i una fruita un pèl insípides.
El plat fort del dinar és l'arròs de bolets i secret ibèric. Se serveix directament a taula perquè te'n puguis posar la quantitat que vulguis. La pinta de l'arròs és bona, amb els talls de carn filetejats al mig. Té bon color, l'arròs és cuit al punt i el sabor de bolets és correcte. L'únic inconvenient és que el secret, ben torrat i cuit per fora, no acaba de ser melós i costa una mica d'integrar amb la resta de l'arròs. Per postres, tastem unes textures de mango, pinya i coco; un plat comercial que tampoc té massa misteri.
El principal avantatge del Nubcn és la ubicació i l'oferta d'oci que l'envolta; un lloc que segurament encaixa més per anar-hi a sopar. Amb un espai ampli i una cuina variada, és una bona opció per qui vulgui un lloc assequible en una zona de restauració. A més de la carta, tenen un menú per 21 €, un preu molt correcte tenint en compte el barri on s'ubica.