La platja de Castelldefels és un destí tranquil en què gaudir del sol i la calor de l'estiu. A tocar del port esportiu de la Ginesta, al final del passeig marítim, hi ha la guingueta Tarumba, una mena d'oasi que serveix menjar i beure enmig de les llargues platges que voregen la ciutat. Un lloc animat i ple de gent amb una gastronomia diferent de la d'altres restaurants de platja.

Un espai animat

Al Tarumba s'hi arriba des del passeig marítim de Castelldefels, a través d'un petit passadís de fusta que condueix fins a la zona habilitada amb taules. El restaurant és obert, a l'aire lliure, amb un habitacle on s'ubica la barra i dos espais de taules on seuen els comensals, un sobre la fusta i l'altre directament a la sorra. El racó més important, però, és l'espai de cuina dedicat a la brasa; una zona pensada exclusivament per cuinar amb carbó i llenya que no és habitual en restaurants de platja d'aquest tipus.

Les croquetes de calamarsons són molt bones. / Foto: Emma Porta Blanco

El restaurant és gairebé ple i sembla que moltes de les taules buides ja estan reservades. En aquesta part de Castelldefels no hi ha gaire oferta de restauració, per tant, les poques guinguetes que es reparteixen per la platja són espais molt cobdiciats. La sala, si és que en podem dir així, és plena de cambrers; nois i noies joves que van amunt i avall amb els plats que demanen els comensals del nostre voltant. Hi ha força moviment, potser fins i tot una mica massa, però un cop seiem a taula, ens relaxem i demanem una mica d'aigua i una copa de vi blanc, que no és gaire bo.

Gairebé tots els plats tenen molt de menjar, així que si hi vas amb gana, del Tarumba segur que en sortiràs satisfet

L'hamburguesa duu més patates, però teníem molta gana i no ens vam poder resistir. / Foto: Emma Porta Blanco

La guingueta amb brasa

Per començar el dinar, demanem unes croquetes de calamarsons i una ració de gaspatxo. Les croquetes són boníssimes, amb una textura cremosa i un punt cítric de la salsa amb què s'acompanyen. El gaspatxo, per contra, no és bo. Se serveix amb un glaçó de gel al mig que, pel meu gust, aigualeix massa el plat. Si vols demanar unes braves o una ració de natxos per compartir (que no vam tastar, però que feien bona pinta), tingues present que les quantitats que serveixen són molt abundants. De fet, gairebé tots els plats tenen molt de menjar, així que si hi vas amb gana, del Tarumba segur que en sortiràs satisfet.

La peça de llobarro és gran i gustosa. / Foto: Emma Porta Blanco

Només per la pinta ja es nota que s'ha fet a la brasa, però el sabor i l'aroma del peix quan l'obres són encara més bons

Ha arribat el moment dels plats principals: hamburguesa de vedella i llobarro a la brasa. L'hamburguesa és gran i s'acompanya amb patates, però la peça de llobarro, que se serveix sencer, ho és encara més. Només per la pinta ja es nota que s'ha fet a la brasa, però el sabor i l'aroma del peix quan l'obres són encara més bons.

El pastís de formatge són unes postres fora de carta bones i abundants. / Foto: Emma Porta Blanco

Per postres demanem un pastís de formatge casolà, una peça que compartim entre dues persones perquè ja ens avisen que també és abundant. El pastís és bo, cremós, gustós i contundent.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!