Els restaurants japonesos, tal i com els concebem a occident, són un lloc on es menja sushi, ramen i mochis. Un clitxé molt arrelat que encasella aquest tipus de restaurants a una sola manera d'entendre la cuina, però que està molt allunyat de la realitat. La gastronomia japonesa és molt més del que et penses, i a Kasa Hanaka ho demostren d'una manera brillant. Cuina de barri al més pur estil japonès en un centre cívic convertit en cafeteria.

Una cafeteria de barri

Kasa Hanaka és un restaurant japonès, però també és la cafeteria de barri on anar a berenar quan els nens surten de l'escola. Situat al barri del Putxet, és difícil arribar-hi de casualitat. El restaurant s'ubica en un centre cívic de Sant Gervasi, un edifici petit i amagat sense grans rètols que indiquin el local, més enllà del nom escrit en petit a la carta que guarda l'entrada.

Famílies amb canalla i parelles d'avis omplen un local que és ple

Els dolços es poden gaudir tan per postres com per berenar a mitja tarda. / Foto: Emma Porta

A dins, el restaurant -i qui diu restaurant diu cafeteria, bar o zona de tertúlia, perquè és un local polivalent- és un espai diàfan amb diferents taules i butaques repartides pel menjador; mobles de fusta que serveixen per esmorzar, fer el vermut, dinar o berenar. Famílies amb canalla i parelles d'avis omplen un local que és ple. A la banda dreta, una barra i un aparador de dolços separa les taules del menjador de la cuina i l'espai de bar. L'espai està decorat amb diferents tires de flors roses. I és que 'hanaka', en japonès, significa 'botiga de flors', una al·legoria molt encertada de l'essència culinària del restaurant.

L'Adrià és el cambrer més amable que m'he trobat mai en un restaurant

Menú per a tots els públics

Es tracta d'un lloc on ho tenen tot pensat. D'entrada, la carta; un manual precís, concís i entenedor de l'oferta gastronòmica del restaurant. Un disseny útil que se suma a la brillant explicació que l'Adrià, xef i cambrer del local, ens fa tan bon punt seiem a taula. L'Adrià és el cambrer més amable que m'he trobat mai en un restaurant. Té una manera de ser molt propera que fa, en gran part, que Kasa Hanaka mantingui aquest esperit acollidor i de barri.

El pollastre balsàmic (a la part superior de la imatge) és el meu preferit. / Foto: Emma Porta

L'oferta és senzilla: dues opcions d'udon, quatre plats a la carta i dues amanides. A Kasa Hanaka funcionen per fórmules, no per menús. Esculls un plat principal, un acompanyament i una beguda. No cal que pateixis si no estàs familiaritzat amb els noms perquè cada plat va acompanyat d'una foto. Val a dir que, a més, tenen menú infantil (l'equivalent a mitja ració) i una alternativa clàssica, el biquini. Un detall a tenir en compte ja que sovint és difícil trobar llocs que tinguin present la panxa dels més petits. També tenen diferents entrants i acompanyaments per completar els plats principals i un bon assortit de dolços japonesos per gaudir les postres.

Les racions principals són abundants i saboroses. Els dies laborables, un plat de la carta amb acompanyament i aigua costa 9,90 €. Un preu excel·lent que paga un menjar a l'alçada. Dinar per menys de 10 € euros a la part alta de Barcelona, en un espai tranquil, agradable i amb un tracte amable és una fantasia feta realitat que no he vist a cap altre lloc de la ciutat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!