Rock Hudson, Kirk Douglas, Joan Manel Serrat, Lola Flores, Carmen Amaya, Paco de Lucía o Xavier Cugat es van enamorar de Llafranc, i va ser la cuina de l'indret allò que va encisar-los. Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, també ha caigut als peus d'aquesta vila en tastar els tres plats que veureu a continuació.

Feu play i feu gana, gourmeters!

 

Restaurant Terrassa Terramar

Situat al bell mig del passeig de Llafranc, el Restaurant Terrassa Terramar disposa d'una increïble terrassa davant la platja on podràs gaudir matí, migdia o nit, ja que al local feinegen des de l'hora de l'esmorzar. Terrassa Terramar ofereix una cuina de mercat amb productes frescos i locals, servits en format carta o en format menú d'arròs. També tenen un menú experiència gastronòmica, on tastar les perles creatives del seu xef. El restaurant forma part de Cuina de l'Empordanet, un col·lectiu que agrupa a grans professionals de la zona.

1
Suprema de rogers amb saltejat de calamars i trompetes de la mort / Foto: Marc Ortín

🍽️ 26 euros (preu del plat)

📍 Passeig de Cipsela 1

Restaurant La Llagosta

Restaurant La Llagosta ofereix als clients una excel·lent cuina marinera i de mercat, treballant amb productes de proximitat: peix de la Llotja de Palamós, carns de vedella de Girona, arròs de Pals, vins de l'Empordà, fruites i verdures directes de Palafrugell, així com recuits d'Ullastret o llet de Fonteta. La carta de La Llagosta és variada, tant pel que fa als entrants com als principals. Disposen, a més, d'una terrassa exterior de gran capacitat, a banda d'un espai interior amb finestres amb vistes al mar i un altre amb xemeneia, perquè els més fredolics s'hi sentin com a casa a l'hivern.

DSC02625
Llagosta vermella de Palamós amb patates fregides i ous ferrats / Foto: Marc Ortín

🍽️ 160 euros per quilo

📍 Carrer de Francesc de Blanes 24

Restaurant Llafranc

Manel Bisbe, un dels tres impulsors de l'Hotel Llafranch l'any 1958, va ser proclamat "Gitano de la Costa Brava" per Carmen Amaya, coincidint amb les anades i les vingudes per l'hospedatge de la flor i nata de l'època. És aquesta la raó que al seu restaurant, el Restaurant Llafranc, també se'l conegui com Cal Gitano. Des de l'arròs negre autèntic fins als plats més típicament mariners o els ancestrals suquets, sarsueles, els productes de mar i muntanya brillen amb llum pròpia al Llafranc. També tenen propostes estacionals insuperables, com la Gambada o la Garoinada d'hivern.

DSC02643
Arròs negre clàssic / Foto: Marc Ortín

🍽️ 20 euros (preu del plat)

📍 Passeig de Cipsela 14