Barcelona és plena de bons restaurants. Alguns són fondes familiars amb dècades de tradició; d'altres són establiments moderns amb pocs mesos de vida que obren decidits a triomfar; i n'hi ha uns altres que s'ubiquen en hotels i que malgrat ser menys coneguts, ofereixen una qualitat excepcional. Així és el restaurant Solc, ubicat a l'hotel Majestic de Barcelona.

Un convidat especial

El restaurant Solc ha pres enguany el relleu al Via Veneto en el tradicional dinar de Nadal que celebra la DO Cava per explicar els resultats de l'any. Un dinar que va aplegar una quarantena de periodistes i durant el qual el president de la DO Cava, Javier Pagès, va anunciar la davallada de vendes de la companyia i l'augment del valor del cava produït.

Nyoqui de carabassa amb vieira / Foto: Oriol Foix

Pel que fa a l'àpat, el primer que cal tenir en compte és el gran nombre d'assistents a qui es va servir durant el dinar. Més de 40 comensals són tot un repte per a qualsevol restaurant, però servir a tanta gent en un dinar maridat amb 6 caves diferents (cadascun amb la seva pròpia copa), 7 plats d'un menú especial per a l'ocasió (amb canvi de coberts a cada plat) i amb diverses rondes de preguntes i explicacions entremig, és un repte logístic majúscul. A més, entre plat i plat, el sommelier Ferran Centelles, qui va ser mà dreta de Ferran Adrià al Bulli, va explicar detalladament els caves servits durant el dinar; 6 caves de Guarda Superior Paratge Qualificat, els millors de tota la gamma de caves que té la DO.

Caneló de pollastre / Foto: Oriol Foix

Un espai pulcre i clàssic, amb decoracions de marbre i mobles majestuosos, on treballa un professional equip de sala que va executar la seva feina a la perfecció

Plats excepcionals

L'àpat va començar amb un nyoqui de carabassa amb vieira maridat amb un cava Vins el Cep, l'escumós que va obrir camí als caves biodinàmics. A continuació, un Alta Alella va acompanyar l'extraordinària croqueta de gamba de Vilanova; una croqueta perfecta, amb el punt cruixent per fora i la cremositat i tot el sabor de gamba a l'interior. L'últim dels entrants va ser la coca de poma caramel·litzada amb foie-gras, un plat extraordinari maridat amb un cava Pere Ventura.

Com a plats principals, el caneló de pollastre de granja amb crema de tòfona, maridat amb un cava Codorniu Ars Collecta El Tros nou, va fer les delícies de tots els comensals. Com a plat de peix, l'orada amb crosta d'oliva pil-pil i aire de pastanaga, una delícia acompanyada d'un Vins Família Ferrer de Can Sala. L'últim plat abans de les postres va ser un homenatge a Fermí Puig: un cabrit excel·lent maridat amb un Juvé & Camps al mateix nivell. Per postres, una reinterpretació de la mel i mató amb diferents textures i sabors que combinen a la perfecció.

Mel i mató / Foto: Oriol Foix

El dinar es va celebrar a l'elegant sala del restaurant Solc, un espai pulcre i clàssic, amb decoracions de marbre i mobles majestuosos, on treballa un professional equip de sala que va executar la seva feina a la perfecció. No és gens fàcil organitzar un dinar d'aquestes característiques, i haver-ho aconseguit clavant cada detall i servint uns plats exquisits i que arribaven calents a taula és una fita excepcional.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!