Les marisqueries sempre han anat associades al luxe i al malbaratament. Els productes de marisc solen ser cars, reservats a les classes altes i a les ocasions especials, com els àpats de Nadal. Un elitisme que a Barcelona s'està començant a trencar gràcies a restaurants que han democratitzat el marisc. Lluritu 3 és el tercer local de la marca que vol revolucionar aquest tipus de restaurants a Barcelona.
Un marisc més democràtic
Lluritu va néixer amb l'objectiu d'oferir el marisc de la millor qualitat, però servit sense floritures. Han agafat un model de restaurant clàssic, li han tret tot allò que no consideren necessari i han deixat un local seminú on l'únic que compta és el producte. De fet, de locals ja en van 3; Lluritu 3, al passeig de Sant Joan, és l'últim restaurant que ha obert la marca a la ciutat.
Amb una terrassa llampant de color vermell intens, Lluritu 3 és un restaurant minimalista. L'interior és senzill, despullat de qualsevol decoració que pugui recordar a les recarregades sales de les grans cases de marisc. A la planta baixa hi ha un menjador i una barra a mà dreta, i al segon pis hi ha el gruix de les taules d'interior. El terra combina rajoles hidràuliques del Lluritu 1 amb el terra beix clàssic del Lluritu 2. Una mescla una mica estranya que no és ni una cosa ni l'altra. Darrere la barra hi ha una pissarra amb l'oferta de menjar del dia i un racó reserva't al producte fora de carta.
Cuit al punt, amb un punt de socarrat i un marisc de qualitat per sobre, aquest arròs per menys de 20 € és una opció que surt a compte
L'especialitat del mar
Al Lluritu 3 s'hi va a menjar marisc, però si vols gaudir d'un plat de peix o d'un bon arròs, també és el lloc indicat. Encetem el dinar amb unes anxoves i unes llesques de pa amb tomata. Seguim amb una esqueixada de bacallà fresca i sucosa, com la que et faries a casa, i rematem amb l'arròs de marisc de la casa. Una paella ben grossa que et porten a taula perquè et puguis servir l'arròs al teu gust. Cuit al punt, amb un punt de socarrat i un marisc de qualitat per sobre, aquest arròs per menys de 20 € és una opció que surt a compte. A més, el vi Vora la Mar que vam gaudir, un D.O Alella blanc, és excel·lent.
A més d'arròs, peix i marisc, al Lluritu 3 també tenen plats més elaborats amb carns i salses. Malgrat que l'especialitat de la casa és el producte del mar, servit amb la mínima intervenció perquè en destaqui la qualitat, l'ampliació de l'oferta a plats més densos és una alternativa ideal pels comensals més gormands. Per postres tastem una mousse deliciosa de galeta Maria i un goxua, unes postres típiques del País Basc.