La Mercè és la festa més important de Barcelona; una festa major durant la qual tots els barris de la ciutat programen activitats i esdeveniments gastronòmics únics. És el cas del menú especial que presenta el restaurant Molino de Pez (C/ Còrsega, 346), un espai elegant a tocar del xamfrà més important de la capital i amb un producte excel·lent que es podrà gaudir fins a finals de mes.
Un restaurant elegant
El Molino de Pez, ubicat a pocs metres de la plaça Cinc d'Oros, on es creuen l'avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia, és un restaurant elegant amb molta classe. L'espai, fosc i amb una suau llum càlida, és ampli i diàfan, amb taules de fusta amb tovalles blanques de roba i un contrast de colors clars i foscos a les parets. Un restaurant amb una oferta atractiva que ara suma un menú especial només disponible fins al 30 de setembre.
El plat fort de l'àpat és la sarsuela de rap, un altre clàssic del barri de la Barceloneta
El menú de la Mercè 2024 del Molino de Pez consta de dos entrants, un plat principal i dues postres per un preu de 75 € amb maridatge de tres vins inclòs. Per començar, una bomba de presa ibèrica, morcilla i xoriç, acompanyada, com no podria ser d'altra manera, de la seva salsa picant. Un entrant contundent, però deliciós, amb una textura suau i un sabor potent. A continuació, per rebaixar una mica la intensitat, una amanida de tomàquet, bacallà i ceba cop de puny, una versió refrescant de l'esqueixada tradicional que fa valer la qualitat dels productes servits amb un sabor autèntic i delicat.
Plats de categoria
El plat fort de l'àpat, però, és la sarsuela de rap, un altre clàssic, juntament amb la bomba, del barri de la Barceloneta. Justament fa un segle que la sarsuela es va convertir en un èxit de la cuina popular que va sorgir a les fondes de sisos de la Barceloneta. La versió del Molino de Pez és de rap, malgrat que la versió original es feia amb llagostí, musclos i calamar, saltejat amb una picada de ceba i tomàquet sofregits. El nom del plat fa referència a un gènere musical molt popular de l'època i que ha perdurat fins al dia d'avui.
Per acabar l'àpat, dues propostes dolces. En primer lloc, un 'bolado' de llimona, una versió del tradicional dolç allargat elaborat amb clara d'ou a punt de neu, sucre i llimona que se serveix amb una copa d'escumós. Per últim, com no podia ser d'una altra manera, un pastís de la Mercè, fet amb la recepta creada per Antonio Bachour i Jordi Vilà cedida a la ciutat com a obsequi en forma de pastisset de mel, figues i ametlles. Unes postres molt cremoses en les quals destaca, de nou, la qualitat de les figues servides, d'allò més gustoses i sucoses. Tot plegat es marida amb una copa de Les Cousins L'inconscient, una de And The Winner is... i un escumós Torelló Brut Reserva.