He passat moltíssimes vegades per la plaça Universitat i reconec que no m'havia aturat mai per conèixer l'oferta gastronòmica més immediata d'aquesta zona. Descobrir restaurants de cada indret de Barcelona és la meva passió i vaig decidir posar fil a l'agulla en aquesta àrea a tocar del centre de la capital catalana. La meva aposta és alta. Literalment, ja que el restaurant Casa Luz és un establiment aeri ubicat a l'àtic d'un hotel (ronda Universitat, 1) al cor de la ciutat comtal.
Restaurant Casa Luz: cuina d'autor aèria sensacional
Oferint una cuina d'autor, mediterrània i refrescant alhora, proposa sabors locals i autèntics, que celebren la identitat i essència de la nostra ciutat. Així com sabem que hi ha bars, restaurants, bodegues o cases de menjars, també trobem una proposta suculenta a l'hora de tastar el menjar d'un restaurant. Des de la simple carta, que pot ser curta o molt extensa, fins als interessantíssims menús de migdia, menús degustació o els aplaudits menús de temporada.

A Casa Luz aposto per endinsar-me en el menú de temporada de 9 passis, per 54 €, que han dissenyat Tomàs Abellan i Mariano Segura. Sota una llum tènue i una barra central amb molta presència, les taules es disposen molt espaiades entre elles, cosa que sempre és d'agrair i acostuma a trobar-se a faltar cada cop més quan anem a menjar. Addicionalment, dues terrasses annexes, però no connectades, que ofereixen l'opció de dinar o sopar amb unes vistes increïbles o fer un còctel sobre les llums de Barcelona.

Amb un parell d'ostres Thierry #2 de Normandia iniciàvem aquest menú espaterrant que prosseguia amb uns deliciosos musclos gallecs en escabetx de pastanaga molt saborosos. Altres opcions que no s'inclouen en el menú, però que pots trobar a la carta són croquetes de pernil ibèric (2,5 €/u.) o una tapa de pernil ibèric pur de gla Carrasco (23 €).

Més plats engrescadors que fan esclatar de felicitat i desborden un talent incommensurable difícil de trobar per aquest preu: tàrtar de tomàquet amb fulles de caputxina i kizami o la ventresca de tonyina amb picada mediterrània. Però també cal afegir al llistat la carxofa amb parmentier de patata, rovell d'ou i trufa melanosporum.

Sí que és cert que els plats són la gran mesura qualitativa d'un restaurant, però perquè l'experiència sigui completament satisfactòria m'agrada tenir en compte altres aspectes. En aquest cas, vull subratllar l'excel·lent servei orquestrat per l'Estefanía, explicant amb precisió i mestria cadascun dels plats i una música de rerefons gens pesada que harmonitzava dolçament la vetllada.

Després de tres entrants freds, tres calents i un plat principal arriba l'hora de les dues postres. I em permetreu que em centri en un flam d'ou que es posiciona com un dels millors de la ciutat. Sucós, es desfeia a la boca magistralment amb una càrrega de sabor impressionant que posa la cirereta a un menú de temporada deliciós digne d'un dels millors somnis gormands.