A Barcelona no falta estil: hom que la visita troba que la ciutat té una estètica colpidora, única i memorable. I això es trasllada també als seus restaurants de les maneres més diverses. Malgrat que darrerament sembla que s’imposa una tendència en termes d’interiorisme, cada local ben dissenyat aconsegueix ser força un mirall de Barcelona. Ens agradi o no, els restaurants que hi ha als nostres carrers ens representen.
Bar Mut: a mig camí entre el bar de tapes i els bistrots parisencs
Per aquest motiu sempre és una alegria trobar espais com el Bar Mut, a mig camí entre el bar de tapes, els bistrots parisencs i els clàssics novaiorquesos (és fàcil d’imaginar-se a la Carrie Bradshaw fent uns copets al vidre de fora), amb una barra de marbre jaspiat que contrasta amb la foscor del mobiliari, pissarres, rajola hidràulica i una il·luminació perfecta. Òbviament, aquest embolcall no se sostindria sense un contingut que l’alimentés, i al Bar Mut l’aliment és excel·lent.
La clara aposta pel producte es nota ja a la lectura de la carta, curta i directa, amb el criteri de prioritzar plats que combinen tradició amb les millors captures del mar i les receptes d’aquí (salvant el tiradito de cerviola) que fan brillar els ingredients, com les escopinyes, servides al punt amb salsa verda, la navalla mar i muntanya, les delicades kokotxas al pil-pil (amb trufa o sense), la vieira amb papada i cafè de París, llaminera, però que desapareix una mica davant de la contundència de la salsa i el porc, l’arròs de llotja, els fideus a la cassola o el peix del dia. En aquest cas, un mero deliciós, servit a la brasa i al pil-pil.
Al davant de la direcció de la cuina hi ha dos talents joves però experts: Dídac Closa, que duu un parell d’anys rere els fogons del Mut, i el cuiner Xavi Gómez, que havia estat cap de cuina a l’Alkimia d’en Jordi Vilà durant una pila d’anys (i d’allà també arriba el fitxatge més recent a la sala, en Ricardo Aguilar, un professional eficaç, atent i càlid).
La clara aposta pel producte es nota ja a la lectura de la carta, curta i directa, amb el criteri de prioritzar plats que combinen tradició amb les millors captures del mar i les receptes d’aquí que fan brillar els ingredients
La seva mestria a les bases i la paciència als fons posen la marca de la casa a un restaurant que enamora el turista, però que ha esdevingut un lloc fonamental i de capçalera per als barcelonins i per tothom arreu del país. Saben que aquí hi trobaran cada dia de la setmana una cuina ben resolta, que agrada i que és una aposta segura.