Els bars de tapes són i seran sempre l'últim refugi de la bona cuina popular. Un lloc perfecte per anar a qualsevol hora i gaudir d'una amanida russa, d'una truita de patata o de qualsevol de les originals propostes que presenten locals com el Bar Pimentel. Un establiment que només fa un any que va obrir al Born i que ja s'ha convertit en un referent de bona gastronomia al barri.
Petit, però eixerit
El Bar Pimentel s'ubica a la cantonada entre els carrers Carders i d'En Tarròs, en ple barri del Born i darrere el mercat de Santa Caterina. Un petit racó amb capacitat per a una vintena de persones que combina a la perfecció les tapes clàssiques de tota la vida amb l'ambient juvenil i modern que es respira al barri. L'entrada del local, amb la carta penjada a fora i el cartell ben visible sobre la porta, dona directament a la vitrina de tapes. A mà esquerra hi ha la barra i a la dreta alguns tamborets per acomodar els comensals en unes taules altes. Al fons, una taula més gran precedeix el passadís que condueix a la sala de darrere, amb espai per un parell de grups més.
Com a bon local de tapes, la barra és la protagonista, amb una vitrina que fa salivar i un reguitzell d'ampolles que decoren la paret de darrere
Com a bon local de tapes, la barra és la protagonista, amb una vitrina que fa salivar i un reguitzell d'ampolles que decoren la paret de darrere. L'espai és agradable, amb les parets de pedra, els mobles de fusta i una música de fons que, tot i estar un pèl forta, fa que l'ambient sigui animat i convida a quedar-se.
Tapes variades
L'oferta de tapes comprèn diferents clàssics, des de l'amanida russa fins als calamars, però sempre amb un toc innovador que converteix cada plat en una experiència diferent. La millor manera de saber si un lloc és bo és demanar les croquetes, i al Pimentel les fan molt bones. En tenen de diferents tipus, però una de les menys habituals és la de gamba; casolana i deliciosa. El mateix passa amb les gildas, d'anxova, seitó o bacallà. I si busques tapes més sofisticades, les 'zamburiñas' amb tomata i el brioix de mantega amb anxova són dues opcions excel·lents.
A més de platets per picar, però, al Pimentel hi tenen racions més contundents. El plat de verat amb pebrot rostit i ceba tendra és exquisit, i pels més atrevits, el calamar amb kimchi és una alternativa ideal. Però els plats forts no estan renyits amb els clàssics, com les rostes amb parmentier de patata i ou, un plat bo, però contundent. Per maridar-ho tenen diferents opcions de vi i còctels.
Les postres del Pimentel són excel·lents
I si després d'aquest festival de tapes et penses que ja ho has vist tot, encara et queda el millor. Les postres del Pimentel són excel·lents. Tenen algunes postres clàssiques que mai poden faltar, com la crema catalana o el flam casolà, però la joia de la corona és el pastís de formatge de mel i mató. Ningú demana mel i mató als restaurants, però tothom demana pastís de formatge. Així que per donar sortida al mató, al Pimentel serveixen unes postres de tota la vida "disfressades" de 'cheesecake' amb nou ratllada al moment per sobre. Una genialitat deliciosa que recomano molt tastar. I si no ets amic del formatge, la torrada de santa Teresa amb gelat de vainilla i maduixes —acompanyada d'una copeta de vi dolç— també és deliciosa.
Un àpat rodó que de segur no hagués estat el mateix sense l'atenció i l'amabilitat de n'Omar i en Flakka, dos cambrers joves i la mar de simpàtics que són la clau de l'èxit del bar.