La pizza és el menjar preferit de tanta gent que la podríem considerar gairebé com el plat més estimat del món. N'hi ha de mil tipus diferents, amb masses, ingredients, formes o fins i tot estils de cocció que no tenen res a veure. Anar a una pizzeria és, sens dubte, una bona opció per gaudir d'aquest plat, però si realment vols viure una experiència autèntica, ràpida i exquisida, has de tastar l'última novetat en pizza italiana a porcions que ha obert a Barcelona.

Pizza de nivell

La pizza és un aliment que se sol considerar senzill i fàcil de preparar, sense gaire més complicació que una bona massa i uns ingredients de qualitat. I en part és cert, però trobar porcions de pizza innovadores, que vagin més enllà dels estils clàssics i que a més siguin creades per xefs amb experiència en grans restaurants d'estrella Michelin és un valor afegit que la majoria d'establiments no tenen.

La pizzeria Brothers fa només cinc mesos que ha obert al Poblenou i ja s'ha convertit en un referent de la pizza al tall a la ciutat

Germans Gino i Giorgio Apa. / Foto: Cedida

La pizzeria Brothers fa només cinc mesos que ha obert al Poblenou i ja s'ha convertit en un referent de la pizza al tall a la ciutat. Amb l'obertura del segon local al Born i el tercer al Clot, el projecte dels germans Gino i Giorgio Apa eleva la pizza al següent nivell. Amb una massa mare amb una hidratació del 90 % i uns ingredients de qualitat amb denominació d'origen italiana, aquest tàndem napolità està reinventant la manera de fer la pizza. I no, el Gino i en Giorgio no són dos empresaris més que es dediquen a obrir botigues per provar sort; es tracta de dos experimentats xefs que han fet el salt al món de la pizza després d'una llarga carrera entre fogons d'alta cuina.

Un currículum excel·lent

El bagatge professional dels germans Apa és una de les claus que explica l'èxit del projecte de Brothers. En Gino va començar sent repartidor de pizzes a Nàpols i després va estar un temps com a ajudant en una pizzeria local. Més endavant es va mudar a Barcelona i després a Londres, on va perfeccionar les seves habilitats com a cuiner durant 15 anys en restaurants com el Nobu.

Per la seva banda, en Giorgio va descobrir la seva passió per la cuina des de ben petit. Va estudiar a l'escola de cuina Alma i ha treballat en alguns dels millors restaurants del món. El més destacat de la llista és l'Osteria Francescana, un restaurant de tres estrelles Michelin i integrant de la selecta llista dels Best of the Best de la guia Top 50 Best Restaurants.

La massa de la pizza és d'elaboració pròpia. / Foto: Cedida

Les millors porcions

A Brothers pots endur-te el tall de pizza de la botiga o pots demanar que t'ho envïin a domicili. Independentment del que escullis menjaràs bé, perquè totes les pizzes que fan són delicioses. Ara bé, si no tens clar què escollir entre la vintena d'opcions diferents que tenen, et recomanem que tastis la pizza de ragu de vedella, una bogeria pels sentits feta de vedella, ceba i formatge que et deixarà de pedra. Si prefereixes una pizza més lleugera, l'opció vegetariana feta de verdures és igualment deliciosa, i si ets de sabors potents, no et pots perdre la pizza picant de 'nduja, formatge i llimona caramel·litzada.

Una massa i unes pizzes que elaboren ells mateixos al seu obrador del Poblenou i que venen a còmodes porcions per un preu d'entre tres i cinc euros.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!