Hi ha una manera molt senzilla de no avorrir-se a Barcelona: anar saltant de restaurant xinès en restaurant xinès i tastar les seves especialitats. La ciutat viu avui una explosió de cuines d’arreu de la Xina que satisfan els gustos dels gastrònoms que busquen autenticitat i descobrir noves receptes. I tot això es troba al restaurant Yi Pin Lanzhou Noodles.

Aquí fan una cuina, principalment, del nord-est de la Xina. Per exemple, tenen una sopa de Lanzhou, amb fideus prims, amb vedella, lleugerament especiada, aromatitzada amb cilandre, que recorda a un phò vietnamita, i broquetes fetes a la graella, una especialitat de la cuina xinesa més septentrional, amb delícies com les mandonguilles de calamar, el tofu amb gust de marisc o les aletes de pollastre amb molt de comí. Però també hi ha altres plats, com el rougamo, un dels entrepans més típics de la Xina, l’amanida de yuba (una pell de soja) o la d’orella de porc o l’ou de te. L’especialitat de la casa són, a més a més, els fideus, i els cuinen agripicants, a l’estil de Pequín i, fins i tot, amb intestins de porc.

Carcasses de pollastre / Foto: Rosa Molinero Trias

Durant la visita, vam optar per les anomenades broquetes i també per menjar carcasses de pollastre marinades, fredes, en un condiment salat i picant, que fan un aperitiu entretingut i gustós, per anar escurant mentre arriben els plats calents, i així com les cotnes de porc en gelatina, que arriben a taula fredes i amb una salsa a base de salsa de soja i all per anar remullant-les.

Cotnes de porc en gelatina / Foto: Rosa Molinero Trias

A banda de les broquetes, que poden demanar-se per unitat i són molt barates (entre 1 € i 2,2 €), tasto aquests fideus de Lanzhou, una ració abundant servida en un bol on m’hi cap el cap, amb caldo per nedar-hi (i si en vols més, te’n serviran més).

Aquí fan una cuina del nord-est de la Xina. Una sopa de Lanzhou, amb fideus prims, amb vedella, lleugerament especiada, i broquetes fetes a la graella, una especialitat de la cuina xinesa més septentrional, amb delícies com les mandonguilles de calamar, el tofu amb gust de marisc o les aletes de pollastre amb molt de comí

Broquetes / Foto: Rosa Molinero Trias

Si la cuina xinesa estimula la teva curiositat, aquí hi tornaràs: malgrat que la carta no tingui aquella centena habitual de molts restaurants xinesos, és prou llarga i interessant per voler tastar-la sencera. Les opcions de broquetes són infinites: tendons de vedella o de xai, ronyó de xai, llangostins, bolets enoki, botifarra taiwanesa, lletons de pollastre, cor de pollastre i també cansalada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!