El bar, aquella institució en què tothom pensa quan vol un entrepà ràpid, una canya o quatre tapes per picar. Un lloc tan integrat en la nostra cultura gastronòmica que de vegades oblidem el que és gaudir de bon menjar en un bar amb cara i ulls. El Rabbit's Bar, al barri de Sant Gervasi Galvany, és justament això: un bar com déu mana, amb un producte de primera i un tracte excel·lent. I a més, per un preu just.
El bar prodigi
El Rabbit's Bar fa només mig any que va obrir al núemero 16 del carrer Ganduxer, sis mesos durant els quals ha treballat de valent per portar la gastronomia de bar al següent nivell. I no us penseu que han fet res innovador. Ni han reinventat la cuina, ni s'han inventat cap concepte en anglès per semblar més interessants. Simplement, treballen bé i ofereixen un producte bo, ben cuidat i al preu que toca. La fórmula de l'èxit de Rabbit's Bar recau en mantenir l'essència d'un local de tota la vida, però en un negoci amb un personal motivat, jove i transparent. Tan transparent que a l'hora d'elaborar tant els plats freds com els calents - des dels clàssics com l'amanida russa o l'esqueixada de bacallà fins als més 'innovadors' com el steak tartar - , tant la barra com la cuina són oberts i queden a ulls de tothom.
Ni han reinventat la cuina, ni s'han inventat cap concepte en anglès per semblar més interessants. Simplement, treballen bé i ofereixen un producte bo
Experiències diferents
Potser no hi heu passat mai per davant, però el Rabbit's Bar queda només a deu minuts del centre comercial de l'Illa Diagonal. Que déu us agafi confessats si mai sou allà i decidiu dinar en qualsevol franquícia barata abans que visitar aquest establiment. Un espai diàfan, acollidor, solemne i cuidat que està decorat amb colors blancs i vermells suaus. Un ambient molt agradable en el qual ve de gust estar, malgrat que hi hagi un bullici constant de gent entrant i sortint. Que hi hagi gent en un local és senyal de bona casa, i al Rabbit's, efectivament, s'hi ha d'anar amb temps. Però tot i estar sempre ple, és un lloc al qual val la pena tornar. No només per tastar tots els plats de la carta - perquè us asseguro que no n'hi ha cap que faci mala pinta -, sinó també perquè menjar a la barra, en una taula o fer-ho davant la cuina oberta són experiències del tot diferents.
Demanar a dit i pagar a pes
El producte del Rabbit's és fresc, de qualitat i molt gustós. Hi ha molts llocs on el producte és bo, però no són gaires els que l'exposen en una vitrina i encara menys els que hi tenen producte fresc com gamba, escamarlà o navalles fresques. Si mentre et fas una copa de vi amb els teus amics et ve gust tastar una de les gambes de l'aparador, doncs la hi demanes al Joel, que la pesarà, te la servirà, i te'n cobrarà només la part que toqui. Que en vols deu? Doncs pagaràs el que pesin les deu. L'únic preu tancat és el dels plats de la carta - que també ajusta les quantitats a les persones que sigueu - però el que tenen exposat ho podeu demanar a dit i pagar-ho a pes.
I qui diu en Joel, el cambrer que preparar el menjar fred a la barra oberta del centre, diu qualsevol dels cambrers del local. Un equip que no para d'anar amunt i avall, atrafegat amb les comandes i atent a tots els clients, però sempre amb un bon humor meravellós que et fa marxar content i amb ganes de repetir. Són molt pocs, per no dir cap, els llocs on tots els cambrers s'han acomiadat de mi abans de marxar. El tracte és excel·lent, el producte és bo i la cuina és de les bones, de tota la vida i molt cuidada.
Menció especial per una de les croquetes més meravelloses de la història: una croqueta de fricandó. Què hi ha millor que una croqueta? El fricandó. I que hi ha millor que el fricandó? Doncs la croqueta de fricandó. És només un dels molts plats que val la pena tastar: cruixent per fora, cremosa per dins, servida calenta, però sense que cremi i d'una mida que, pels 3 € que costa, és més que suficient. L'únic que no té el Rabbit's Bar és un menú del dia, però amb l'oferta i els preus de la carta, amb una relació qualitat preu immillorable, de segur que no el trobareu a faltar.
Per conèixer més bars gastronòmics de Barcelona, podeu descobrir aquest de l'Eixample:
🍴 Copèrnic, el bar de Barcelona amb arrels vilafranquines que està encisant l'Eixample