A un minut a peu de plaça Catalunya, al 2 del carrer de Bergara, reobre aquest mític local i afegeix el prefix 'Bar' al seu nom per presentar un renovat concepte gastronòmic en què col·lideixen la cuina burgesa de la Barcelona de tota la vida i la cultura de bar més trempat i informal, encara que elevada fins a l'exquisidesa. Per això, recupera el format de bar bistrot tan característic de la ciutat comtal i encarrega a Alexis Peñalver i fusiona la cuina tradicional i rural catalanes. Un complet tribut a les cuines de sempre amb influència italiana i francesa, però també a les de tot Espanya. Això sí, sempre portant per bandera el producte local, i la importància de portar Barcelona directament a taula. Així es presenta el Bar La Esquina per atraure tots els públics a totes hores.

Una cuina alegre, directa i sense complexes

La carta dissenyada és un tribut a l'essència de la cuina. De la part rural i popular de les masies catalanes, de la característica noblesa de la ciutat, tot plegat es barreja i s'entrellaça per treure del forn plats increïbles com els històrics matrimonis o el 'croquetón', que no perden mai dels mai el seu públic i el seu encant.

L'espectacular arròs de gamba vermella del Bar La Esquina / Foto: Jordi Tubella

El Bar La Esquina recupera el format de bar bistrot tan característic de la ciutat comtal i encarrega a Alexis Peñalver i fusiona la cuina tradicional i rural catalanes. Un complet tribut a les cuines de sempre amb influència italiana i francesa, però també a les de tot Espanya

Però també hi ha espai per noves idees i noves coccions: una albergínia rostida amb sobrassada, romesco verd i mató; o bé, un calamar farcit de botifarra en la salsa i unes excel·lents patates fregides d'acompanyament; finalment, un caneló de jarret amb salsa de trompetes.

El 'croquetón' del Bar La Esquina / Foto: Jordi Tubella

Però no tots els àpats són dinars o sopars. Al Bar La Esquina surten de la casella de restaurant exclusivament i s'endinsen en una proposta gastronòmica per delectar els paladars des de la sortida del sol fins a la posta. D'aquesta manera, ofereixen esmorzars de 8 a 12 hores, que es basen en biquinis (clàssic, d'alvocat o de salmó), brioixeria, entrepans, ous ferrats amb sobrassada i mel, truita de patates o una taula de formatges o embotits.

Un espai obert i cèntric

L'oferta gastronòmica que barreja contemporaneïtat i l'esperit clàssic alhora escasseja al voltant de plaça Catalunya. Precisament per aquesta raó, el Bar La Esquina era necessari en aquesta zona concreta de Barcelona. L'espai és obert, recentment renovat i reobert, amb taules de fusta i barres encastades a la paret, però també una terrassa exterior per esmorzar i dinar amb l'escalfor del sol barceloní.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!