Les petites coses amaguen grans tresors. Això és el que la Cala Ginesta confirma quan hi vas i et trobes amb un restaurant com el Punta Roca. Ubicat a Sitges, però més a la part del nord a tocar de Castelldefels, és un restaurant de platja a tan sols 10 metres de l'aigua i en una cala encisadora. No hi abunda la gent, les tovalloles o els metres quadrats de sorra. Solament existeix una cosa que redunda a la Cala Ginesta: l'excel·lent i variada gastronomia del restaurant ocult en aquesta cala paradisíaca.

👨‍🍳 Descobrim els millors espaguetis al nou restaurant italià de moda de Barcelona | VÍDEO

Uns escassos metres de sorra, una desena de gandules i una aigua cristal·lina i pura et donen la benvinguda a aquesta cala tan resguardada al Garraf. De fet, per arribar-hi s'ha d'aparcar el cotxe a un quilòmetre de distància i l'única manera d'arribar-hi és caminant. Per tot plegat, Punta Roca és un santuari on el temps s'atura i les preocupacions s'esvaeixen. Submergeix-te a les impressionants vistes del massís del Garraf i deixa't portar per la tranquil·litat d'aquest idíl·lic oasi.

Sabors autèntics i mediterranis

L'excel·lència culinària és al cor de Punta Roca, amb un menú que mostra els vibrants sabors del Mediterrani. Tapes, carns, marisc i peixos de llotja són els protagonistes de la casa, amb moltes receptes preparades a la brasa i un arròs d'escàndol. A la seva acollidora terrassa amb vistes al mar, cada àpat es converteix en un viatge sensorial; una experiència per assaborir.

Costella de vaca cuinada a 70 graus / Foto: Jordi Tubella

Vull fer valdre el menjar com a element indispensable de xalar d'un dia de platja en la seva totalitat. Poder menjar una cua de rap o una costella de vaca exquisides a poques passes de l'aigua és d'una sort incalculable

Obert aquesta mateixa setmana, se suma a la llista d'èxits establiments ubicats en plena platja que ostenta el grup Tibu-Ron a la costa de Castelldefels i Sitges. Punta Roca és tota l'essència del Mediterrani, concentrada en un restaurant obert al mar i a la platja, d'ànima de paradeta, però amb una cuina de nivell amb les brases com a protagonistes. No és Formentera, Menorca, Bali o Cayo Coco. Però, perfectament, ho podria ser.

Un microclima clement i una gastronomia de 10

Cala Ginesta. Apartada, protegida, recòndita. A un cop de cotxe de Barcelona, però traslladats al paradís mateix. Una cala preciosa, a la qual s'accedeix únicament a peu i on només arriba el so del vaivé de les onades, amb vista a l'imponent massís de Garraf i amb un microclima clement, sempre agradable. No n'hi ha més. Sorra, mar, cel, roques… i Punta Roca.

Cua de rap / Foto: Jordi Tubella

Punta Roca és el darrer establiment de Tibu-Ron Group, batejat així en honor al seu entorn i ubicació. Antigament, va ser una guingueta dels de tota la vida, però l'espai acaba de ser remodelat amb estètica exòtica, per recordar i transmetre aquesta màgica i relaxant sensació de vacances, d'escapada a l'altra punta del món. La pau i felicitat t'envaeix al moment: costa de creure que realment es troba aquest espai a tot just 20 minuts de Barcelona!

Una cocteleria d'autor completa l'experiència

Però Punta Roca, obert fa tot just uns dies, és molt més que una guingueta, ja que porta el concepte a un altre nivell. És un obert restaurant d'ànima Mediterrània, amb la terrassa en una tarima tocant a l'aigua cristal·lina, on es cou una cuina marinera exquisida. Tot són plats que, sens dubte, prometen els millors dinars i sopars de la temporada primavera-estiu. Una cocteleria d'autor creativa completa l'experiència de bon viure que es busca (i troba) a Punta Roca.