Barcelona és plena de restaurants xinesos, japonesos, gallecs i catalans, però si hi ha un tipus de cuina que fa mesos que triomfa és la cuina de mercat. Es tracta de restaurants que treballen amb producte fresc, de proximitat i de temporada; una manera ràpida i entenedora de referir-se a la cuina amb producte de tota la vida. Però si a això li sumem una àmplia oferta de vins, un local gran i una ubicació cèntrica, però discreta, estarem parlant d'un dels millors restaurants del centre de la ciutat.

Un espai privilegiat

Els restaurants de l'Eixample solen seguir tots un mateix patró: espais alts, estrets i allargats amb entrades vistoses i poca terrassa. Però al número 30 del carrer Enric Granados trobem un restaurant que surt de la norma. Es tracta del Público, un temple de la cuina de mercat que destaca per ser gran, acollidor i tenir una oferta de vins única a la ciutat. L'entrada del Público és discreta, amb una petita portada que dona accés a una barra i una avantsala amb algunes taules. Si seguim baixant, arribarem al menjador principal, un espai ampli, fosc i amb llum càlida que precedeix l'espai més gran del final, una barra oberta amb la cuina al centre i diferents racons amb taules. El Público és gran, acollidor, i jove; va obrir portes fa menys d'un any, però ja és un restaurant consolidat a la seva zona. Amb un personal qualificat i atent, es tracta d'un restaurant ple de sorpreses fabuloses.

És un dels pocs llocs de la ciutat que ven vi a preu de celler i que té més de 30 opcions de vi per copes

Brioix d'steak tàrtar del restaurant Público
Brioix d'steak tàrtar del restaurant Público / Foto: Emma Porta

Vi a copes i plats del dia

Un dels principals atractius del Público és la seva àmplia oferta de vins. És un dels pocs llocs de la ciutat que ven vi a preu de celler i que té més de 30 opcions de vi per copes. Guardonat amb una Star Wine, un premi similar a les estrelles Michelin, però en vi, el Público ofereix des d'una ampolla normal de tres quarts (la mida estàndard de 0,75 l) fins a un Matusalem, un vi de gran format en ampolles de 6 l. Amb més de 200 referències de vi, tant de Catalunya com de la resta de l'Estat, el Público és parada obligatòria pels amants del bon vi a preu de saldo.

Llobarro a la brasa del restaurant Público
Llobarro a la brasa del restaurant Público / Foto: Emma Porta

D'altra banda, l'oferta gastronòmica del restaurant no es queda curta. Amb un producte fresc de primera qualitat i la mà experta de l'equip de cuina, el Público ofereix des de plats en format tapa per compartir fins a racions de carn o peix a la brasa. Algunes de les tapes més destacades són el tartar de peix llimona, un plat fresc i cítric, o el brioix d'steak tàrtar, un dels més bons de la ciutat. Com a plats principals, destaca l'àmplia oferta de plats del dia; abans de demanar, l'equip de cuina t'ensenya una safata amb el peix fresc de la jornada perquè puguis demanar la peça que més t'agradi feta a l'estil que prefereixis. El llobarro de llotja que demanem a la brasa, per exemple, està cuit al punt perfecte i te'l netegen a davant de manera molt curosa. Com a colofó de l'àpat, la carta de postres també és excel·lent. La torrada de santa Teresa és el plat estrella, però el flam amb nata, cremós i gustós, és també una opció molt bona.

Flam amb nata del restaurant Público
Flam amb nata del restaurant Público / Foto: Emma Porta

El Público és un restaurant especial, tant per l'ambient que s'hi respira com per la cuidada oferta de menjar i beure. Un local molt jove destinat a triomfar que obre als migdies i a les nits, malgrat que sempre té més ambient a l'hora de sopar. Un lloc que val molt la pena tastar i repetir.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!