Coberts a banda i banda, més d'una forquilla i més d'un ganivet a cada costat, el tovalló a la taula, la tovalloleta per netejar-te les mans. Aquest és un estil de restaurant (i de comensal) totalment diferent. En aquesta ocasió, però, és tot el contrari. PIBÄ és un restaurant argentí de Barcelona ubicat al carrer d'Enric Granados, núm. 77, que el que proposa és 'jugar' amb el menjar i el client. Es tracta d'un First Dates casolà, és a dir, gastronòmic, i no romàntic. Un tu a tu, un duel directe i únic entre el plat i tu.

Nova conducta gastronòmicament revolucionària

El restaurant PIBÄ busca aquesta picaresca i originalitat ben encertada, a parer meu. Presenten el menjar en un cistell i això és tot el que trobes damunt la taula. Bé, la beguda i tovallons, també, evidentment. Però no hi ha coberts, no hi ha forquilles ni ganivets. L'oposat a la sofisticació, però amb la mateixa excel·lència. Aquí el que es tracta és d'embrutar-se les mans, devorar el menjar i tastar un nou estil ètic-gastronòmic com a conducta revolucionària

Un dels plats que ofereixen al restaurant PIBÄ / Foto: Cedida

Presenten el menjar en un cistell i això és tot el que trobes damunt la taula. Bé, la beguda i tovallons, també, evidentment. Però no hi ha coberts, no hi ha forquilles ni ganivets. El client ha d'adoptar una nova conducta revolucionària (aberrant, per a alguns) que sorprèn i es mostra com una opció molt vàlida

PIBÄ és una cosa així com un food spot urbà, en plena milla d'or d'Enric Granados. Una cantonada convertida amb essència industrial en un local on un s'asseu, un s'ho passa bé, un ve a menjar broquetes variades, i patates, de vici. I, és clar, fer-se unes cerveses. Perquè això és el que resa i combrega PIBÄ. Pintxos i birres. Bon rotllo, sempre. Oblida't de les tapes, oblida't dels bowls, oblida't de les hamburgueses. Ara toca el torn a una nova manera de menjar ràpid, bo, simpàtic. Un nou format de compartir. Un nou place to be. El colofó per a un beure i una trobada d'ambient agradable.

Un concepte de casual food al centre de Barcelona

PIBÄ és un concepte de casual food que acaba d'arribar de Buenos Aires (Argentina), on és un fenomen de masses per als qui es troben al voltant d'una taula, amb la simple intenció de passar-ho bé, menjar bo i amb un to desimbolt. Només, així de fàcil, així de simple. Després del seu desembarcament a Itàlia, com a terra Europea, ara s'assenta a Catalunya. A Barcelona, ​​ciutat amb què Buenos Aires té un vincle molt estret, arrenca així i escalfa motors, prometent anar a més.

Repetint la simple equació del seu èxit, en una ubicació on sempre se'n surt. Aquest concepte tan fàcil d'entendre, fàcil d'adoptar, fàcil d'estimar: hi ha una desena de tipus de broquetes de carns, peixos, marisc i vegetals a escollir, preparats de diferents formes i sota focus diferents (més o menys saludable, més o menys elaborats, més o menys originals). Cada porció porta 3 del mateix gust. Productes gurmet a un format simple i descontracturat. Street food al més pur estil del concepte. Una proposta ideal per amenitzar els afterworks, però que també és digna d'acompanyar qualsevol esdeveniment, per això és un punt de trobada que sempre gaudeix d'un ambient gràcies a la intervenció de DJ.

Bondiola amb cebes caramel·litzades i salsa barbacoa; Pollastre amb morrons vermells, bacó i salsa teriyaki; alcaucil amb ametlles torrades i salsa de mostassa; formatge Halloumi i chutney de poma; quadril amb tomàquets confitats; entranya amb escalunyes i salsa criolla emulsionada; llagostins amb anana, curri vermell i llet de coco picant; salmó amb salsa de soja, philadelphia i llavors de sèsam. Aquests són alguns dels pintxos que ofereixen, complementats amb braves, croquetes i una gran selecció de vins i vermuts.