Trobar un restaurant on facin bons arrossos sovint és una tasca complicada, especialment si busques a Barcelona, una ciutat amb centenars de locals que ofereixen paelles barates per estafar a turistes. Però al barri de la Barceloneta, amagat sota el passeig marítim i a peu de platja, hi ha un restaurant que fa bons arrossos a primera línia de mar. 

Un restaurant amagat

Al passeig marítim de la Barceloneta hi conviuen vianants, corredors i turistes curiosos que gaudeixen d'un entorn fantàstic a primera línia de mar. El que la majoria d'aquesta gent no sap és que just a sota del carrer que trepitgen s'hi amaga un restaurant on gaudir d'un bon arròs a peu de platja. Es tracta del Sal Mar, un local d'arrossos i menjar internacional amb un interior lluminós, una terrassa a tocar de la sorra i un espai d'hamaques on relaxar-se i prendre el sol.

L'interior del Sal Mar és acollidor i lluminós. / Foto: Cedida

Una experiència similar a la d'una guingueta però amb la comoditat i la formalitat d'un restaurant clàssic

Al Sal Mar no s'hi arriba de casualitat. Amagat dels vianants a primera línia de mar, només s'hi pot arribar des de la platja. L'interior és informal i lluminós, amb mobles de fusta i un finestral que inunda de llum natural el menjador. La terrassa és l'espai preferit dels comensals; a resguard del sol sota uns tendals taronges, des de les taules gairebé es pot tocar la sorra de la platja. Una experiència similar a la d'una guingueta però amb la comoditat i la formalitat d'un restaurant clàssic.

Arrossos i hamaques

L'oferta del Sal Mar és diversa; des de tapes clàssiques fins a peces de sushi, passant per cebiche, plats de pasta, amanides i, evidentment, arrossos. Una oferta àmplia per satisfer tots els paladars que manté un sabor agradable a cada mossegada. Tots els plats són correctes, sense que n'hi hagi cap que destaqui especialment per sobre de la resta. Per tant, demanis el que demanis, l'encertaràs. Pel que fa als arrossos, en tenen de diversos tipus. L'arròs més clàssic és el de llamàntol, amb el punt ideal de cocció i uns ingredients gustosos i ben lligats. També en tenen de negre, de verdures o el més curiós de tots, l'arròs de pop i botifarra ibèrica, un plat que no et deixarà indiferent. Racions que se serveixen per a un mínim de dues persones i que tenen un preu que ronda els 23 € per cap.

La terrassa se situa sobre la sorra de la platja. / Foto: Cedida

Pel que fa a les postres, segueixen la mateixa línia dels plats principals: des de la clàssica crema catalana fins a l'extravagant pastís de formatge amb gust de galeta, tots són correctes i equilibrats. I si ets dels qui després de dinar necessita descansar una estona i fer una bona becaina, al Sal Mar tens l'opció de llogar una hamaca a la platja per pair bé el tiberi mentre prens una estona el sol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!