Un hexàgon espacial (i especial), Barcelona a l'esquena, l'horitzó de la mar al davant, 360 graus de vistes espectaculars i un menú gastronòmic deliciós per celebrar el 20+3 aniversari del restaurant La Torre d'Alta Mar (passeig de Joan de Borbó, 88). A 75 metres d'alçada, s'hi presenta tot aquest còctel per convertir-se en una explosió única de sabors. De fet, per accedir-hi has d'agafar l'ascensor i, en el transcurs d'aquests pocs segons, et posseeix la sensació d'una transformació gastronòmica que fa clic. Com les portes de l'elevador quan s'obren i et donen la benvinguda un confí marítim i un cel taronja que es pon rere el Tibidabo. Escollir amb quines vistes compartiràs l'àpat, et ben asseguro que no serà una decisió fàcil.

La Torre d'Alta Mar celebra el seu 23è aniversari 

A La Torre d'Alta Mar estan celebrant els seus 23 anys d'història des de dalt de tot de Barcelona, amb un menú que homenatja el mar que l'envolta i amb el glamur d'un restaurant on són presents els 5 sentits. Lloc on els barcelonins poden ensenyar la seva estimada ciutat des de les altures, gaudint d'una cuina mediterrània i fent gala de la ciutat. Tot plegat, amenitzat amb un servei i un tracte personalitzat molt tendre, detallista i agradable.

Per accedir al restaurant has d'agafar l'ascensor i, en el transcurs d'aquests pocs segons, et posseeix la sensació d'una transformació gastronòmica que fa clic. Com les portes de l'elevador quan s'obren i et donen la benvinguda un confí marítim i un cel taronja que es pon rere el Tibidabo

El llobarro amb salsa de Yuzu i pols de miso / Foto: Jordi Tubella

El 1929 algú va pensar que seria elegant estrènyer la ciutat i van tendir un cable des de la Mediterrània fins a Montjuïc per a l'exposició universal del 29. El meravellós espai sobre les màquines i la seva cabina vermella, va funcionar com a bar i restaurant fins als anys 70, després de 30 anys va arribar la família Manresa, que es va instal·lar continuant la història: sobre els seus caps, només els núvols; sota els seus peus, tota Barcelona. L'aventura de La Torre d'Alta Mar va començar l'any 2000, com un d'aquests somnis que sembla difícil materialitzar. Tenia tots els condicionants que hom pugui imaginar, i després uns quants més: l'alçada, l'accés, el fet que durant 30 anys s'havia descuidat el lloc, que semblava qualsevol cosa excepte un lloc on es voldria tornar a dinar.

Tagliatelle a la tinta amb llamàntol, pop, vieira i crema suau de marisc / Foto: Jordi Tubella

Els germans Carlos i Oscar Manresa no volien obrir només un restaurant, volien obrir el restaurant. Tampoc només volien que la gent mirés per aquells gegantins finestrals a una ciutat que estava canviant: sinó regentar un lloc únic, on el plat brillés tant com la ciutat que els mirava des de l'exterior. Vint-i-tres anys després, al restaurant La Torre d'Alta Mar s'han escrit milers d'històries i moltes d'elles són als més de 400 llibres on tots els clients deixen les sensacions. Fent un càlcul aproximat parlaríem de més d'un milió de persones, que han gaudit de la seva gastronomia i les seves espectaculars vistes.

Les postres del menú d'aniversari / Foto: Jordi Tubella

El menú de l'aniversari

Dos entrants donen el tret de sortida a un àpat tan luxós com meravellós: una ostra roumegous amb escuma de mango i granissat de llima i un sorbet de carabassa. Els plats principals són un reguitzell d'una oda gastronòmica deliciosament excel·lent: llobarro amb salsa de Yuzu i pols de miso; gaspatxo de remolatxa amb mini verduretes; brandada de bacallà, wonton, rovell fregit i crema d'all negre; tagliatelle a la tinta amb llamàntol, pop, vieira i crema suau de marisc; llenguado en salsa Beurre Blanc amb caviar imperial i arròs negre; filet de Girona a la brasa amb pak choi, bolets i salsa de tomàquets rostits. Aquest 'set' culinari suposa la base principal de l'àpat, el qual ja només queda per desvelar les postres: gerds en textures i gelat de vainilla Tahiti.