L'emblemàtic passeig que serpenteja al llarg del cor de la ciutat comtal, les Rambles de Barcelona, no només encarna una fusió vibrant de cultura, història i arquitectura, sinó que també serveix com a epicentre d'una rica i variada escena gastronòmica. Aquest icònic bulevard, que s'estén des de la Plaça de Catalunya fins a l'antic port de la ciutat, acull una plètora de propostes culinàries plenes de sabors autèntics i pintorescos. Tot i que la gran majoria de locals són superficials, enfocats al turisme a ultrança i obliden el públic local i la gastronomia que els acull. M'endinso al restaurant CentOnze per reenamorar-me de les Rambles.
La fusió del restaurant CentOnze i el Sant Valentí
Le Méridien Barcelona és el lloc ideal per a aquells que volen celebrar l'amor en un entorn íntim, amb encant, i amb una proposta gastronòmica de temporada i de proximitat de primer nivell. Perquè els petits detalls importen, l'hotel cinc estrelles ha dissenyat una experiència especial de l'1 de febrer al 30 d'abril amb el paquet Avec amour i amb una carta nova.
En el meu cas, vaig tenir la gran sort i l'honor d'anar-hi a dinar el 8 de febrer, i mentre degustava l'exquisit menú al CentOnze, m'acompanyava la captivadora música de Nouvelle Vague, l'icònic grup de bossa nova, jazz i pop. La banda icònica tocarà en directe interpretant cançons del seu nou àlbum inspirat en clàssics reinventats també aquest 14 de febrer, tant a l'hora de dinar com al sopar. Els comensals tindran l'oportunitat de gaudir d'un deliciós menú especial de Sant Valentí i la música més romàntica de Barcelona aquella nit sonarà a les Rambles, 111. Sens dubte, una cita dissenyada per impressionar els més romàntics mentre gaudeixen d'un deliciós sopar amb plats de la nova carta per 42 €.
2024, un any ple de novetats: nova oferta gastronòmica i xef
CentOnze es reinventa i presenta una nova carta sota la direcció del seu nou xef, Carlos Novo. El cap de cuina que ha treballat anteriorment a altres hotels Marriott com AC Forum i Renaissance Barcelona, ha redissenyat la carta versionant plats d'una manera participativa amb el seu equip de cuina.
Alguns plats de la nova carta són el falàfel de llagostí amb maionesa àrab; la selecció de formatges amb pa casolà de nous i melmelada; carpaccio de pop, plàtan rostit, pinya infusionada i cruixent de moniato; un bosc de bolets amb festuc, cafè i salsa bourbon; els crespella de salmó, mousse, tobiko, bimi i flors d'hivern; milfulles de caponata, escuma de parmesà i salsa de Xerès; vieira marinada amb crema de pèsols i mel amb iogurt casolà fumat; un guisat de cua de toro amb patates fondant i gambó vermell amb la seva emulsió; crema de topinambur amb espàrrecs blancs a la graella i cruixent d'espinacs.
La proposta de Novo es presenta amb influències llatines, asiàtiques i àrabs i aporta a l'oferta gastronòmica de l'hotel un nou aire sense perdre, per descomptat, l'essència mediterrània i barcelonina que el caracteritza.
Així, plats que compten amb la combinació d'ingredients típics de costa amb tocs internacionals elaborats amb productes procedents del famós Mercat de la Boqueria, a 111 passos de l'hotel. Provar la sofisticada i innovadora nova carta de Le Méridien Barcelona o gaudir del paquet especial per als enamorats és un pla perfecte per compartir i celebrar l'amor amb amics, parelles i familiars.