L'​​emblemàtic passeig que serpenteja al llarg del cor de la ciutat comtal, les Rambles de Barcelona, no només encarna una fusió vibrant de cultura, història i arquitectura, sinó que també serveix com a epicentre d'una rica i variada escena gastronòmica. Aquest icònic bulevard, que s'estén des de la Plaça de Catalunya fins a l'antic port de la ciutat, acull una plètora de propostes culinàries plenes de sabors autèntics i pintorescos. Tot i que la gran majoria de locals són superficials, enfocats al turisme a ultrança i obliden el públic local i la gastronomia que els acull. M'endinso al restaurant CentOnze per reenamorar-me de les Rambles.

La fusió del restaurant CentOnze i el Sant Valentí

Le Méridien Barcelona és el lloc ideal per a aquells que volen celebrar l'amor en un entorn íntim, amb encant, i amb una proposta gastronòmica de temporada i de proximitat de primer nivell. Perquè els petits detalls importen, l'hotel cinc estrelles ha dissenyat una experiència especial de l'1 de febrer al 30 d'abril amb el paquet Avec amour i amb una carta nova.

Un dels plats del restaurant CentOnze / Foto: Cedida

En el meu cas, vaig tenir la gran sort i l'honor d'anar-hi a dinar el 8 de febrer, i mentre degustava l'exquisit menú al CentOnze, m'acompanyava la captivadora música de Nouvelle Vague, l'icònic grup de bossa nova, jazz i pop. La banda icònica tocarà en directe interpretant cançons del seu nou àlbum inspirat en clàssics reinventats també aquest 14 de febrer, tant a l'hora de dinar com al sopar. Els comensals tindran l'oportunitat de gaudir d'un deliciós menú especial de Sant Valentí i la música més romàntica de Barcelona aquella nit sonarà a les Rambles, 111. Sens dubte, una cita dissenyada per impressionar els més romàntics mentre gaudeixen d'un deliciós sopar amb plats de la nova carta per 42 €.

2024, un any ple de novetats: nova oferta gastronòmica i xef

CentOnze es reinventa i presenta una nova carta sota la direcció del seu nou xef, Carlos Novo. El cap de cuina que ha treballat anteriorment a altres hotels Marriott com AC Forum i Renaissance Barcelona, ​​ha redissenyat la carta versionant plats d'una manera participativa amb el seu equip de cuina.

El bosc de bolets amb festuc, cafè i salsa bourbon / Foto: Cedida

Alguns plats de la nova carta són el falàfel de llagostí amb maionesa àrab; la selecció de formatges amb pa casolà de nous i melmelada; carpaccio de pop, plàtan rostit, pinya infusionada i cruixent de moniato; un bosc de bolets amb festuc, cafè i salsa bourbon; els crespella de salmó, mousse, tobiko, bimi i flors d'hivern; milfulles de caponata, escuma de parmesà i salsa de Xerès; vieira marinada amb crema de pèsols i mel amb iogurt casolà fumat; un guisat de cua de toro amb patates fondant i gambó vermell amb la seva emulsió; crema de topinambur amb espàrrecs blancs a la graella i cruixent d'espinacs.

La presentació de la majoria dels plats és espectacular / Foto: Cedida

La proposta de Novo es presenta amb influències llatines, asiàtiques i àrabs i aporta a l'oferta gastronòmica de l'hotel un nou aire sense perdre, per descomptat, l'essència mediterrània i barcelonina que el caracteritza.

Les postres són sublims / Foto: Cedida

Així, plats que compten amb la combinació d'ingredients típics de costa amb tocs internacionals elaborats amb productes procedents del famós Mercat de la Boqueria, a 111 passos de l'hotel. Provar la sofisticada i innovadora nova carta de Le Méridien Barcelona o gaudir del paquet especial per als enamorats és un pla perfecte per compartir i celebrar l'amor amb amics, parelles i familiars.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!