Reconec que em dirigia al restaurant, en un inici, amb uns pensaments no gaire positius. El nom no em convidava a pensar que els plats que s'hi amagaven serien el que, finalment, van ser. Però tots aquests estereotips i prejudicis se'n van anar en orris quan vaig entrar-hi per la porta, vaig seure a la taula i, acompanyat d'un servei excel·lent i que cuida tots els detalls, vaig anar a poc a poc enamorant-me d'aquesta proposta gastronòmica luxosa al bell mig del Raval.

Quan comences un negoci, un dels maldecaps més important és el fet de pensar quin nom hi posaràs. Ha de tenir ganxo, relació amb el sector i que es diferenciï de la resta

Així es presenta al carrer Nou de la Rambla, 35, My Fucking Restaurant, una idea que va néixer al cap del xef Matteo Bertozzi. Una creació italiana amb base a Barcelona per oferir alguna cosa diferent a tots els amants del bon menjar. Després de tants estudis i treball ja es pot definir molt més i dir que no només és una idea, sinó que és un restaurant mediterrani on es barregen les arrels del nord i del sud d'Itàlia amb les bases adquirides a Catalunya.

Foto: My Fucking Restaurant

Seguint sempre la línia slow food a My Fucking Restaurant, només s'utilitzen productes de proximitat i km 0, dins del marc ecològic i que amb molta cura es transformen en platets i tapes úniques a Barcelona

El xef italià Bertozzi no pot negar que frueix a la cuina del My Fucking Restaurant mentre experimenta amb els ingredients que li arriben diàriament dels seus proveïdors de confiança. És el que li agrada fer, el que li diverteix més. Una passió, la de crear i inventar nous plats, que el manté aferrat al local del sud del Raval malgrat les temptacions d'ampliar horitzons que sempre passen pel cap de qualsevol cuiner intrèpid.

Foto: My Fucking Restaurant

Els nous plats de temporada que ha incorporat a la seva carta reflecteixen aquest tarannà sempre innovador i creatiu d'un xef que no para quiet, que darrerament camina cap a una cuina més lleugera i saludable, allunyada d'algunes propostes que li van donar la fama i que, tanmateix, encara es mantenen a la carta: les braves, les croquetes d'ossobuc o el mollet de steak tàrtar.

Plats de sempre, doncs, que el xef combina amb noves propostes en què les verdures prenen tot el protagonisme. Aquestes procedeixen gairebé íntegrament del Parc Agrari del Baix Llobregat, que brinda joies com unes mini-kales excel·lents amb curri vermell tailandès i praliné de cacauet salat.

Foto: My Fucking Restaurant

Més exemples? La mini bleda de colors amb cruixent de la tija, una recepta de reaprofitament que arriba a la taula combinada amb una fondue d'Asiago Fresco DOP, gambes i amaniment Merkén. Una altra bona mostra d'aquesta inspiradora nova línia de la carta d'aquest trencador local és el pak choi amb ajoblanco de cacauet i quinoa cruixent, que mostra, igual que la resta, aquesta passió per les cuines del món sempre amb una clara base mediterrània.

Els nous plats de la carta reflecteixen un tarannà innovador i que apunta cap a una cuina més saludable en què les verdures prenen tot el protagonisme

El local, d'aire contemporani, té tres espais diferenciats per assaborir totes aquestes delícies. D'una banda, la barra, sempre atrafegada, ubicada a peu de carrer. D'altra banda, trobem el seu menjador agradable i lluminós i, finalment, un espai privat al davant de la cuina, a la planta baixa, on gaudir d'una cerimònia pràcticament privada per a grups que resulta difícil d'oblidar.

Tot plegat en un barri, el Raval, que compta amb poques propostes d'aquest calibre, capaces d'atreure igual el públic estranger que el local. Això sí, amb un mateix denominador comú: ser amants de la bona gastronomia, que en aquest cas pren forma de plats juganers, alegres i sense fronteres.