Passejar pel front marítim de Barcelona vol dir passar per davant de desenes de terrasses que anuncien suculentes paelles i prometen grans plats de peix. El Port Vell és una d'aquestes zones de restauració, a les portes del barri de la Barceloneta, i d'entre totes les opcions, n'hi ha una que crida l'atenció. El restaurant Brisa va guanyar el 'Joc de Cartes Estiu' a millor restaurant del Port Vell de Barcelona, però, realment és tan bo com sembla?

El primer restaurant del Port Vell

Si és bo o no està per veure, però el que sí que sabem és que el Brisa és el primer del conjunt de restaurants que hi ha al passeig del Port Vell de Barcelona. Venint de la plaça Colom en direcció a la Barceloneta, el restaurant Brisa és el primer que et trobes a mà esquerra. Una localització que ofereix un cert avantatge a l'hora de captar turistes que passegen per l'espai. El restaurant no és especialment gran, però té capacitat per a molts comensals gràcies a la gran terrassa de què disposa. La decoració és minimalista i mediterrània, amb elements de fusta i detalls de color blau i blanc en mobiliari i vaixella.

Gambes a l'allet del restaurant Brisa foto Oriol Foix
Gambes a l'allet del restaurant Brisa / Foto: Oriol Foix Duaigües

El Brisa és un dels restaurants del grup Somos Esencia. Per tant, si busques un restaurant amb ànima i història pròpia, aquí no el trobaràs. Els restaurants de grups gastronòmics solen tenir una raó de ser, però que en comptes de respondre a la idea de qui el regenta, va enfocada a complir algun dels objectius del grup: el Brisa és el restaurant de platja amb arrossos i peix, el Tierra Brava és del de cuina de mercat i Bauma té una oferta més informal, entra d'altres locals que té l'empresa.

Les postres, a més de contundents, també són bones, i el vi blanc que prenem, una copa de Miranda d'Espiells, acompanya correctament l'àpat

La cuina que presenta

Malgrat ser un dia fred, a la terrassa s'hi està bé. Estem ben resguardats i tenim un parell d'estufes a prop. Fullegem la carta, amb una àmplia oferta de tapes, arrossos i plats de carn i peix i demanem uns quants plats per compartir. Els entrants són bons, des de les croquetes de calamar fins a les gambes a l'allet o els ous trencats amb gambes i sobrassada. El plat més fluix és el tataki de tonyina, amb uns talls massa gruixuts pel meu gust que costen una mica de menjar.

Orada a la romana del restaurant Brisa foto Oriol Foix
Orada a la romana del restaurant Brisa / Foto: Oriol Foix Duaigües

Com a plats principals, per tastar diverses opcions, demanem l'orada i el pop a la brasa. El Brisa sembla un bon lloc per menjar arròs (per a mínim  2 persones), però decidim no demanar-lo i optar per dos plats diferents. Dos plats que, comparats amb els entrants, deceben una mica. El pop és una mica dur i el sabor, més que de brasa, és de cremat. Per contra, l'orada, malgrat ser molt fregida, és correcta.

Pop a la brasa del restaurant Brisa foto Oriol Foix
Pop a la brasa del restaurant Brisa / Foto: Oriol Foix Duaigües

Val a dir que aquests dos plats són precisament els que van causar més discòrdia al 'Joc de Cartes', malgrat que quan hi érem no ho sabíem. Però per dos plats val la pena descartar un restaurant? No, al Brisa hi fan plats de qualitat i t'atenen de seguida, un detall que val la pena tenir en compte. Els principals no eren bons, però les tapes i els entrants són plats que estan molt bé. Les postres, a més de contundents, també són bones, i el vi blanc que prenem, una copa de Miranda d'Espiells, acompanya correctament l'àpat.

Carrot cake del restaurant Brisa foto Oriol Foix
Carrot cake del restaurant Brisa / Foto: Oriol Foix Duaigües

Si va ser justa o no la victòria al 'Joc de Cartes' depèn molt de què en pensem de la resta de concursants. El que està clar és que el Brisa, com qualsevol altre restaurant, no és un local perfecte, però sap fer les coses bé. Una opció a tenir en compte si estàs per la zona del Port Vell i vols gaudir d'una estona tranquil·la a tocar del mar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!