La cuina francesa és el bressol de moltes gastronomies modernes a Europa. La cuina catalana o la cuina basca, per exemple, són deixebles de la nouvelle cuisine francesa. Però així com trobar restaurants mexicans, peruans o de cuina tradicional és relativament senzill a Barcelona, trobar-ne algun que tingui els plats clàssics de la cuina francesa ja és més complicat. Per sort, al centre de la ciutat trobem un restaurant on pots tastar-ne alguns dels més bons de la capital.
Un espai agradable
El restaurant Ares s'ubica a la rambla de Catalunya, un dels carrers més cèntrics de la ciutat. Amb una entrada discreta, l'Ares s'assembla més a un restaurant de l'Eixample que a un dels locals turístics del centre. El primer que trobem en entrar-hi és la barra, un espai agradable amb una desena de llocs per menjar. El local és estret, amb el menjador a mà esquerra, la barra a la dreta i la cuina al fons; una cuina que es pot veure a través d'una finestra de vidre que la connecta amb el menjador. Les taules parades amb tovalles blanques i una vaixella preciosa es reparteixen per un espai on predomina un verd fort que transmet calma.

L'Ares no és un restaurant de cuina francesa, malgrat que tingui alguns plats típics d'aquesta gastronomia. Tampoc és un restaurant formal en el qual dinar de gala. Es tracta d'un espai híbrid, amb aires clàssics d'inspiració francesa, però també un punt jove i informal que alleugera la part més feixuga dels restaurants d'etiqueta.
Plats de qualitat
L'oferta gastronòmica de l'Ares es divideix entre la carta i el menú executiu de migdia. Per 30 €, el menú ofereix un primer, un segon, unes postres, aigua o vi. D'altra banda, la carta compta amb diferents opcions de plats per compartir i racions individuals.

El plat estrella del restaurant és, sens dubte, el filet Rossinni amb parmentier de patata a l'estil Robouchon
Un dels entrants més destacats és el brioix de llagosta, un plat sucós i ple de sabor ideal per obrir gana. També és bo el carpaccio de la casa, un plat delicat i gustós de vedella amb parmesà i uns pinyons cruixents deliciosos. Com a plats principals, el lluç a la meunière amb cloïsses, disponible al menú, és un plat excel·lent. La carn del peix és tendra, la pell és cruixent i les cloïsses són d'allò més gustoses. Però el plat estrella del restaurant és, sens dubte, el filet Rossinni amb parmentier de patata a l'estil Robouchon.

Un tall de carn cuit al punt perfecte amb foie-gras per sobre i un cremós parmentier d'acompanyament. És un plat complicat que aquí serveixen perfecte. Per acabar, el París - Brest són unes postres obligatòries; una pasta de full amb ametlles farcida de praliné d'avellana i acompanyada de xantillí. Una ració ideal tant per menjar sol com per compartir que no embafa.