La cuina tradicional catalana és la millor cuina del món. On hi hagi un fricandó, un trinxat o una bona esqueixada, que no s'hi posin sushis, kebabs ni pizzes. Però la cuina de sempre de vegades té un problema: es pot fer repetitiva. Si ets dels qui xala de valent amb els plats de sempre, però tens ganes de tastar alguna cosa nova, el Maranpau és el teu restaurant. Un local que està capgirant la manera de concebre la cuina catalana de tota la vida.
Un espai emblemàtic
El Restaurant Maranpau s'ubica a la part alta de la Rambla Catalunya, gairebé tocant a Diagonal. Una situació privilegiada on sovint és difícil trobar bons llocs per menjar. Malgrat el tràfec de la zona, el Maranpau és un refugi ideal pels amants de la bona gastronomia. Amb un menú per menys de 20 € i una amplíssima varietat a la carta, es tracta d'un lloc fantàstic per tastar amb la parella, amb els amics o un migdia qualsevol amb els companys de la feina. El restaurant deu el seu nom als tres fills d'una de les propietàries del local: Marc, Anna i Pau, que combinats donen nom al Maranpau.
Lluny d'estar ple de turistes, està poblat d'àvies del barri que fan la tertúlia amb un cafè
El que més crida l'atenció quan arribes al restaurant és la gran terrassa que hi ha a la Rambla Catalunya. Un reclam pels més curiosos que convida a entrar i fer el tafaner. Un espai, per cert, que lluny d'estar ple de turistes, està poblat d'àvies del barri que fan la tertúlia amb un cafè. La decoració a l'interior és d'estil industrial, amb parets de maó i canonades grises que combinen amb alguns detalls i els mobles de fusta. El passadís de l'entrada, amb quatre taules a cada banda, dona pas a un espai més gran presidit per una barra que fa cantonada. El local té l'equilibri perfecte entre elegant i informal, amb una música ambient i una il·luminació càlida d'allò més agradables.
Capgirar la cuina catalana
Al Maranpau hi fan cuina mediterrània amb tocs industrials. Dit d'una altra manera, cuinen els plats de sempre, amb els ingredients de sempre, però amb un concepte completament capgirat. L'oferta de la carta és amplíssima, potser una mica massa i tot, però el menú de migdia, per un preu de 19,45 €, és una opció ideal. Si vas al Maranpau, però, has de saber que convé anar-hi sense pressa. No només perquè sigui un espai relaxat, sinó perquè l'estona entre plat i plat es pot arribar a fer llarga. Un servei lent, però amable, que s'encarrega de fer-te arribar uns plats deliciosos i d'allò més innovadors.
Un dels plats que més ens va sorprendre és el caneló de carabassó farcit de gamba i llamàntol. Una fusió deliciosa entre sabors del mar i de l'hort. Els pèsols amb pernil, al Maranpau, són pèsols amb velouté de vedella i escuma d'espinacs. I l'arròs amb llet es converteix en unes postres amb mango, cruixent d'arròs i sucre caramel·litzat. Plats alternatius en els quals trobes sabors familiars combinats amb textures modernes i sorprenents.