Tot i travessar uns dies rúfols, de primavera gèlida i plujosa, ben aviat canviarem el color gris per un de ben blau i assolellat. Quan això passi, la Costa Brava s'emplenarà com cada any per aquestes dates i els restaurants d'aquesta zona costanera seran un reclam idíl·lic per al públic assedegat d'arrossos i platja. Davant d'aquest escenari, Calella de Palafrugell s'erigeix en una de les localitats de la regió més envejables de Catalunya i on famílies, parelles i amics decideixen passar uns dies de vacances o un cap de setmana de relaxació.


Tragamar: un restaurant de 10 a 10 passes de l'aigua

L'estret passeig empedrat és l'element que separa el restaurant Tragamar de la sorra daurada. Una petita cala de pocs metres d'amplitud que dignifica i transmet l'olor d'estiu: ser al Tragamar, dinar en aquelles taules de fusta o a l'interior a tocar dels grans finestrals és l'exemplificació de l'estació estiuenca, de felicitat i despreocupacions. Bé, l'únic 'maldecap' és haver-se d'engolir tot el que et posen al plat, però creieu-me que no serà cap mena de problema, sinó més aviat el contrari perquè us preguntareu com pot ser que ja hagi desaparegut tot el menjar.

Restaurant Tragamar / Foto: Cedida
L'arròs melós de llamàntol del Tragamar / Foto: Cedida

Aquest establiment de Calella de Palafrugell celebra, precisament, els 30 anys d'aniversari. Tres dècades en una de les cales més boniques i popular de l'entitat municipal. Tragamar ha estat i és una destinació preferida gràcies a la seva oferta d'arròs i peix fresc de la llotja de Palamós, que capturen l'essència de la cuina mediterrània.

Restaurant Tragamar / Foto: Cedida
Les patates del Bhutan del restaurant Tragamar / Foto: Cedida

Per celebrar i lloar l'esdeveniment, ens enfundem unes croquetes de peix i gambes i unes patates del Bhutan, acompanyades de la infal·lible llesca de pa amb tomàquet que és imprescindible per recordar la meva catalanitat ferida per tant turista francès que aclapara el restaurant. En un històric poble de pescadors, no podia faltar l'arròs melós de llamàntol, que és senzillament perfecte i encara es degusta amb un paladar més amable gràcies a l'esquitx constant i harmònic de les onades del Mediterrani.

Però si sou més de carn estigueu tranquils que si tasteu el filet de vedella ECO amb patates rostides amb romaní o l'hamburguesa amb raclette, tomàquet rostit i xampinyons, quedareu ben al·lucinats. Així és el restaurant Tragamar que, després de trenta anys, continua alçant-se com una grandíssima opció a tenir en compte per a aquesta temporada d'estiu.  

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!