Consolidat com un dels locals de referència de la zona, el restaurant San Telmo deixa, d'una banda, l'afegitó 'Café' per fer un pas endavant i créixer amb una renovació que li ha permès no només ampliar espai, sinó també la cuina. Així doncs, gairebé 18 anys després del seu naixement, reneix triplicant local i consolidant la seva oferta gastronòmica amb una proposta amb novetats inspirades en les brases i que reprèn els clàssics més icònics de l'establiment. Tot això sense deixar de banda el seu clar accent mediterrani, basat en els productes frescos i de temporada, amb predilecció pel km 0.
El restaurant San Telmo bufa els 18 anys
El restaurant destaca com el lloc perfecte on començar el dia amb abundants esmorzars, seguir amb una imbatible fórmula de migdia i donar pas a frenètics afterworks, sopars i copes posteriors. Així doncs, l'alabada cantonada de l'avinguda Diagonal segueix retent homenatge al barri de Buenos Aires, al qual deu el seu nom, i que s'ha popularitzat al llarg dels anys pels seus característics locals on es pot menjar i beure a qualsevol hora del dia, submergint els seus clients en un tràfec d'allò més festiu. El nom, doncs, és un tribut al barri de Buenos Aires de San Telmo, després d'un viatge del seu fundador Isidro Marqués a la capital argentina.
Partint del reconegut i aplaudit disseny interior de l'acollidor Cafè San Telmo -amb la barra de marbre groc i la decoració sòbria i vintage-, el transformat restaurant s'endinsa en un meravellós menjador de sostres alts, sofàs d'estil bistro i detalls curadament elegits per oferir diferents ambients a les seves -ara- nombroses taules. Amb aquesta renovada grandiloqüència, centra la seva carta en receptes Josper, sense oblidar clàssics de la casa i afegint competitius plats del dia, que s'inspiren en els clàssics que han vist créixer al San Telmo, com el seu mític arròs a la cubana.
Les seves enormes vidrieres li atorguen l'elegància d'un lloc lluminós, acollidor, que és alhora un autèntic aparador de la Barcelona més apassionada, on assaborir nous plats per compartir com les anxoves amb mantega fumada i pa de brioix o les aletes cuinades a baixa temperatura amb salsa Búffalo picant o barbacoa casolana, i opcions més robustes de la generosa secció Steak & Fish House com el pulled pork amb verdures o el costellam de porc amb salsa Hoisin, truites de blat de moro, cogombre i ceba. A més d'aquestes noves incorporacions, a la nova cuina de San Telmo també es couen plats històrics com els macarrons de l'àvia, la milanesa ibèrica amb ou poché i tartufata o la Green Noe Salad, però també destaca per la seva competitiva oferta gastronòmica de migdia, amb plats a triar d'una qualitat que no enveja a la carta.
I com que el local no dorm mai, el seu segon pis -una de les novetats més aparents- obrirà ben aviat el San Telmo Club, que a més d'acollir dinars i sopars, es convertirà en l'epicentre d'esdeveniments com els seus ja famosos afterworks, però també exposicions, jornades on la bona música serà la protagonista i nits molt especials. Aquest espai, coronat amb elegants sofàs de pell i una barra privada, es podrà reservar al gust del client per fer-ho testimoni de moments memorables. El nou San Telmo es converteix, així, en una rara avis de Barcelona, una ciutat on hi ha pocs restaurants tan polivalents i camaleònics.