Els germans Torres són el duet gastronòmic més icònic de Catalunya i de la resta de l'estat. Carismàtics, talentosos i propers, regenten un restaurant amb tres estrelles Michelin (Cocina Hermanos Torres) i tenen algun altre projecte a la perifèria de Barcelona, com el restaurant Alas de l'aeroport del Prat. El que no havien fet mai fins ara els germans és obrir un nou restaurant a la capital. Amb l'objectiu d'acostar la seva cuina a la ciutat, els Torres han obert Eldelmar, el seu nou restaurant al Balcó Gastronòmic de Barcelona.
Una ubicació de luxe
El Balcó Gastronòmic és un projecte de ciutat que pretén reviure la zona del Port Olímpic de Barcelona. Amb una remodelació de l'espai i una atractiva oferta de restaurants, el moll de Gregal s'ha convertit en un espai ampli, tranquil i amb unes vistes de luxe. El passeig, entre el Port Olímpic i la platja de Nova Icària, té 4 restaurants a la part superior, entre els quals hi ha Eldelmar; un local amb una terrassa privilegiada des de la qual es veu tota la línia de costa de la ciutat.
Quan els germans Torres expliquen quin tipus de cuina trobarem a Eldelmar, diuen que s'hi cuinarà allò que a ells els agradaria trobar quan mengen fora
El projecte l'han fet en col·laboració amb Pantea Group i l'interiorisme és obra de Trenchs Studio. El local té un menjador ampli i diàfan a l'esquerra, amb una cuina oberta i uns finestralls de vidre que donen a la increïble terrassa amb vistes al mar. A la dreta, una barra et dona la benvinguda i una zona més recollida, amb vistes al Port Olímpic i llar de foc inclosa, és el racó ideal per quedar-se a fer una copa.
Cuina de confort
Quan els germans Torres expliquen quin tipus de cuina trobarem a Eldelmar, diuen que s'hi cuinarà allò que a ells els agradaria trobar quan mengen fora. Arrossos, croquetes, amanides, carn i peix; l'oferta de tota la vida amb el toc dels Torres. Cuina de confort a uns preus més assequibles que en un restaurant d'alta cuina, però amb un nivell de qualitat que s'acaba notant al tiquet. Si ho comparem amb un tres estrelles, Eldelmar és un restaurant de barri. Però si el posem al costat d'una bodega, és un restaurant de luxe.
Un dels plats més destacats és l'arròs, no tant per la qualitat —que també és bona— com perquè ofereixen l'opció de demanar-lo en ració individual
L'amanida russa val 18 € i el brioix d'anxova surt a 7 €; no és un lloc barat, però la qualitat del producte que serveixen és excepcional. Tant a la cuina com al celler, on tenen més de 400 referències de vi curosament seleccionades per l'equip del sommelier Xavi Nolla. Des d'un vi de qualitat per 10 € fins a una ampolla que te'n pot costar 1.000 €, a Eldelmar pots maridar el teu àpat de la manera que més t'agradi. Un dels plats més destacats és l'arròs, no tant per la qualitat —que també és bona— com perquè ofereixen l'opció de demanar-lo en ració individual.
Eldelmar és un restaurant en una ubicació de luxe amb una oferta molt més assequible de la que trobaríem a Cocina Hermanos Torres. Una oportunitat de gaudir del tàndem gastronòmic de més èxit de Barcelona, però tenint en compte que tampoc és un lloc barat. Amb una concessió per a més de 10 anys, caldrà veure com evoluciona l'ambient de la zona i si el Balcó Gastronòmic, amb Eldelmar al capdavant, acaba aconseguint reviure el Port Olímpic.