Últimament, hem abordat més del normal els restaurants d'hotel. Citant la meva companya Rosa Molinero, "dinar o sopar als restaurants d'hotel no era una opció que es contemplés". Per sort de tots nosaltres, aquesta tendència s'ha capgirat i cada vegada tenen més presència i millor oferta gastronòmica per seduir no només els residents, sinó també el públic local que vol tastar noves experiències. En aquest cas, us parlo del restaurant Alambí, enclaustrat a l'Hotel Hesperia, a Sant Just Desvern.

Els plats de carn més bons a 10 minuts de Barcelona 

He anat a uns quants restaurants d'hotel i quan travessava la porta del renovat Hesperia Sant Just pensava que seria l'enèsim espai sense ànima. Ans al contrari, quina sort! Em van conduir fins al restaurant i allà vaig poder conèixer els treballadors d'aquest magnífic rostidor. Lluny de ser un restaurant d'hotel, s'assemblava molt més a un establiment familiar amb en Rafa Arranz i en José Antonio Romero als fogons. Aquest duet orquestra de meravella des de fa moltíssims anys l'Alambí i dominen a la perfecció un foc de llenya que per a ells, segons m'expliquen, "és imprescindible i l'essència" d'aquest rostidor.

Restaurant Alambí asador carn / Foto: Jordi Tubella
El menjador de l'Alambí des del punt de vista del forn de llenya / Foto: Jordi Tubella

Una plantilla veterana que em confessa anècdotes d'exconcursants d'OT; unes parets de totxo i unes sensacions de caliu que fan sentir-me realment còmode. De debò, que en pocs minuts he desconnectant tant que estic convençut que soc al menjador d'una casa familiar molt acollidora. Una sala enorme que abraça i fa sentir-me com a la meva llar, amb les meves espardenyes i preparant una barbacoa amb aquella característica olor que es desprèn d'un forn de llenya que treballa genuïnament des de fa hores per preparar-nos uns talls de carns de traca i mocador. Ara, després d'un primer impacte tan positiu i sorprenent, ens dirigim a la teca.

Restaurant Alambí asador carn / Foto: Jordi Tubella
Un impressionant aparador de carns a l'entrada del restaurant / Foto: Jordi Tubella

El dolç caràcter familiar del restaurant es transporta en uns primers embotits castellans molt i molt bons. Arrenquem amb unes croquetes de pernil casolanes, la botifarra negra d'arròs de Burgos, xistorra i pebrots del piquillo. No soc gaire fan del pebrot, ho he de reconèixer, però aquesta estava tan saborós que es desfeia a la boca.

Restaurant Alambí asador / Foto: Jordi Tubella
La dolçor dels pebrots del piquillo, la xistorra i la botifarra negra d'arròs de Burgos / Foto: Jordi Tubella

Per complementar aquests platets inicials, ho condimentem amb un notable pa de coca de vidre amb tomàquet i una cecina de vaca amb oli de trufa. Iniciàvem l'àpat de manera forta i molt gurmet, però encara quedava el millor: una tripleta de carns sublims, excel·lents i meravellosament treballades per les mans i ofici d'en Rafa, que era qui ens acompanyava aquella nit. Un cuiner experimentat que, per cert, tenia un humor agradable i un tracte molt proper amb els comensals, la qual cosa sempre és de bon rebre.

Restaurant Alambí asador carn / Foto: Jordi Tubella
Que no falti una bona ampolla de vi negre amb un senyor plat de carn / Foto: Jordi Tubella

Però centrem-nos ara en aquest trident carnívor espectacular: un lletó de xai, una segona tanda de garrí i, finalment, la cirereta del pastís amb un petit tast de l'increïble chuletón.

Restaurant Alambí asador carn forn de llenya / Foto: Jordi Tubella
El forn de llenya històric del restaurant Alambí / Foto: Jordi Tubella

El trident carnívor espectacular que regne a l'Alambí és el lletó de xai, una segona tanda de garrí i, finalment, la cirereta del pastís amb un petit tast de l'increïble chuletón

Restaurant Alambí asador carn / Foto: Jordi Tubella
Aquest chuletón és colossal / Foto: Jordi Tubella

De postres, i amb els estómacs carregats després de l'excel·lent i contundent teca, tenim espai per gaudir visualment de les postres. Un assortit de 8 plats que són una dolça simfonia per a les orelles. Finalment, l'opció és un pastís de llimona que resulta ser l'elecció guanyadora de la jornada amb la cremositat i textura ideals per fer baixar tantíssima quantitat de carn.

Restaurant Alambí asador postres / Foto: Jordi Tubella
Escollir entre totes aquestes postres és una vertadera quimera / Foto: Jordi Tubella

El restaurant Alambí ofereix cuina tradicional en un menjador molt acollidor, sent realment famós pel seu forn de llenya on es rosteix a la vista del client, tret que sempre valoro molt positivament. El que més destaca de la seva carta és la qualitat de les seves carns, procedents d'Aranda de Duero, Burgos, sent la seva especialitat el lletó rostit a l'estil Aranda amb D.O., el garrí estil Segòvia i el chuletón de bou a la pedra. Les postres, mencionades anteriorment, i la interessant carta de vins farceixen i aporten aquest punt extra de talent gurmet a l'Alambí de Sant Just Desvern. Aposta per sortir (una mica i no gaire lluny) de Barcelona per conèixer la proposta engrescadora de l'Hotel Hesperia i el seu Alambí de Sant Just Desvern!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!