Fidel a l'essència d'un dels hotels més luxosos de la ciutat comtal, el The Barcelona EDITION, es presenta l'espectacular bar que serveix vermut local, cervesa artesanal i còctels i que uneix la recepció de l'hotel amb un restaurant informal que ofereix esmorzar a la carta i plats assequibles enfocats en els productes de mercat més frescos i de temporada del Mercat de Santa Caterina.

El restaurant Veraz és romanticisme i bon gust

Amb àmplies finestres de terra a sostre i amb una entrada independent al costat del Mercat de Santa Caterina, el restaurant Veraz (Av. de Francesc Cambó, 14) captiva hostes i públic local amb la seva enorme barra central que ocupa l'espai de doble alçada. Aquest element de llautó envellit brilla amb elegància amb 410 ampolles de licor i una càlida llum crepuscular que evoca un capvespre mediterrani romàntic.

La impressionant barra del restaurant Veraz / Foto: Cedida

L'exuberant vegetació amb palmeres i testos que emulen un jardí interior crea una sensació de calma i intimitat al vibrant centre de la ciutat, i una acurada selecció de fotografies originals dels artistes catalans Joana Biarnés, Colita, Xavier Miserachs i Oriol Maspons adornen el restaurant i forgen una forta connexió amb la ciutat, la seva cultura i la gastronomia local. I, per cert, tot i que no és l'època, em veig obligat a ressenyar la terrassa exterior davant de l'hotel que ofereix als hostes una experiència gastronòmica a l'aire lliure, amb vista al Mercat i perfecta per observar la vida local al llarg d'aquest concorregut carrer de Barcelona.

Gaudir en família respectant les tradicions locals

Veraz és un restaurant de menjador que serveix cuina catalana i mediterrània sense pretensions del xef Pedro Tassarolo. Amb plats luxosos, però bastant assequibles per gaudir en família, el menú del mercat respecta les tradicions locals destacant els sabors dels ingredients més frescos del mercat veí de Santa Caterina. El restaurant ofereix música en directe els divendres i dissabtes al vespre.

Entre les novetats de la seva nova carta trobem el gaspatxo amb llagostins (16 €), la cassoleta de musclos al vi blanc amb vinagreta de pebre vermell de La Vera (14 €), saborosos plats al forn de brasa com els espàrrecs amb llimona i formatge parmesà (14 €) o l'entrecot de vedella de 300 g madurat durant 60 dies seleccionat pel carnisser del Mercat de Santa Caterina i acompanyat de delicioses patates cruixents (35 €). I per als més llaminers, entre les noves postres hi ha deliciosos dolços com el brioix casolà farcit de crema d'avellanes (7 €) o el pastís de préssec amb frangipane d'ametlla (8 €).

Un dels plats de Veraz / Foto: Cedida

Una selecció de vermuts de Tarragona i una extensa carta de vins regionals acompanyen una proposta de tapes ideal per a l'hora de l'aperitiu o en qualsevol moment del dia. Obert cada dia de 7:30 a 00:30 i a pocs metres del Mercat de Santa Caterina entre el Born i el Gòtic, Veraç, el nom del qual significa sincer, honest, es convertirà aquest estiu en el lloc freqüentat per locals i hostes.

El restaurant acull festes, actes i sorpreses cada setmana

Alejandro Serrano, el guanyador d'una estrella Michelin més jove d'Espanya i guardonat amb Sol Repsol, s'associarà amb Angelita Madrid, dues vegades guanyadora del premi FIBAR i un dels bars de còctels més populars de Madrid, per a un sopar exclusiu de Veraz el dimecres 29 de novembre. La nit comptarà amb un menú de 5 plats preparat per Serrano, combinat amb begudes innovadores d'Angelita Madrid, seguit d'una presa de possessió exclusiva a Punch Room per acabar la nit prenent còctels exclusius.