Barcelona és una ciutat que ofereix una varietat cultural increïble en la seva gastronomia a causa de la seva història i diversitat d'influències. Més enllà de l'obvietat cuina catalana, que és la base de la gastronomia a Barcelona, existeixen les tapes espanyoles, la cuina mediterrània, la cuina espanyola regional i la cuina internacional. Dins d'aquest darrer bloc les opcions són cada vegada més diverses: cuina japonesa amb el sushi, italiana amb les pizzes i els calzones, mexicana amb els natxos, nord-americana amb els hot dogs, xinesa amb els fideus, i un llarg etcètera. Ara bé, és més sorprenent trobar al barri de Gràcia un establiment israelià amb producte autèntic i deliciós. Es tracta del restaurant Dos Manos,

Restaurant Dos Manos: de Tel-Aviv a Barcelona

L'atmosfera de la Tel-Aviv més cool, amb els vaixells insígnia gastronòmics, al centre de Barcelona, ​​només pot ser un bon auguri. En un format casual, les atzavares i altres delicatessen israelianes protagonitzen una carta gurmet, saludable, variada i assequible, en un local que es presenta com a nou hotspot foodie a tenir molt en compte al barri de Gràcia. El Dos Manos és perquè aquí es menja a dues mans. Sigui per sucar pa, per agafar una bona i farcida pita o per anar picant. Les mans van i venen, per compartir, al centre de la taula. Aquí opten per ser tan autèntics com sigui possible a les seves receptes, els més fidels a la seva memòria gastronòmica.

Alguns dels plats que pots tastar al Dos Manos / Foto: Cedida

La cuina israeliana és una barreja d'influències culinàries de tot el món a causa de la diversitat cultural d'Israel. Algunes coses típiques de la cuina israeliana són l'hummus que és un plat a base de puré de cigrons, tahini, oli d'oliva, all i llimona. Se serveix comunament amb pa de pita i s'utilitza per picar o acompanyament. El falafel és un dels més coneguts. Són boles fregides fetes de cigrons o faves. Se serveixen en pa de pita amb amanides, tahini i salses.

El Dos Manos és perquè aquí es menja a dues mans. Sigui per sucar pa, per agafar una bona i farcida pita o per anar picant. Les mans van i venen, per compartir, al centre de la taula. Aquí opten per ser tan autèntics com sigui possible a les seves receptes, els més fidels a la seva memòria gastronòmica.

El nom de Dos Manos és perquè es menja a dues mans / Foto: Jordi Tubella

Un descobriment al Dos Manos va ser el shawarma: carn rostida en un rostidor vertical i després llesca. Se serveix en pa de pita amb verdures i salses. El sabich és un sandvitx farcit d'albergínia cuita, ou dur, tahini, amanides i de vegades papes fregides, tot embolicat en pa de pita. Un últim plat nou per al meu coneixement va ser el babaganuix, que és un dip a base d'albergínia rostida, tahini, all, llimona i oli d'oliva.

El meu primer viatge a Israel

El meu primer viatge a Israel ha sigut sense sortir de Barcelona. És coneguda la cuina d'aquest país per la barreja de sabors frescos, espècies i ingredients saludables. La influència de la cuina jueva, àrab, mediterrània i europea s'entrellaça a una experiència gastronòmica única i deliciosa al local Dos Manos.