Barcelona és la capital catalana dels invents moderns i els restaurants alternatius. Està molt bé tenir opcions diferents dels restaurants tradicionals, però saber on menjar quan vols gaudir d'un sopar tranquil amb la cuina de sempre és imprescindible en una ciutat plagada d'oferta. El restaurant Fauna, ubicat a l'hotel Kimpton, és un racó secret on es menja molt bé i que només visiten els qui en saben.

Un sopar a l'alçada

A la primera planta de l'hotel Kimpton, al barri Gòtic de Barcelona (C/ Duc, 15) hi ha un restaurant amagat del públic. Es tracta del Fauna, un espai acollidor que ofereix cuina casolana, amb una presentació elegant i un producte proper i de qualitat. Arribar-hi és una mica complicat, però si saps com fer-ho, la dificultat es converteix en avantatge perquè pots menjar tranquil sense que s'abarroti el menjador. Davant l'establiment, l'únic que es veu és el rètol de 'Kimpton' en gran i un elegant treballador de guàrdia a la porta. Si t'hi fixes bé, però, en un rètol més petit s'hi veu el nom de 'Fauna' i de la resta de serveis que ofereix l'hotel. L'hotel, el 'Kimpton', té una oferta gastronòmica diversa, la 'Casa de Vivi', dins la qual hi ha el restaurant 'Fauna'. Un petit trencaclosques de nomenclatures que no és complicat d'entendre i que val la pena tenir present.

Interior Fauna
El menjador del Fauna és bonic de dia, però molt més acollidor de nit. / Foto: Cedida

Es fa estrany arribar-hi sentint-te tan dins d'un hotel, però les reticències inicials s'esfumen tan bon punt entrem al menjador

Hi entrem, pugem al primer pis, i entre habitacions d'hotel ens dirigim al restaurant. Es fa estrany arribar-hi sentint-te tan dins d'un hotel, però les reticències inicials s'esfumen tan bon punt entrem al menjador. Un espai acollidor, amb el terra hidràulic, mobles de fusta i marbres negres que doten d'elegància una sala que recomano visitar de nit. Les finestres que donen al carrer, si fos de dia, il·luminarien un espai que convida a recollir-se i a gaudir d'un àpat íntim a la tènue llum d'una petita làmpada de taula. Es tracta d'una opció ideal per als hostes de l'hotel que no han de sortir de nit en un barri poc acollidor; un carrer, però, que queda a prop del metro i que és tranquil si acabes d'hora.

Si hi ha un producte que adoro amb bogeria és la sobrassada, especialment si és de porc negre i de Mallorca

Menú copiós, menú deliciós

Al restaurant tenim l'oportunitat de gaudir d'un menú degustació amb plats molt diversos i amb un mateix denominador comú: producte local cuinat amb afecte. Començar un àpat amb una torrada de sobrassada és una manera excel·lent de guanyar-se la meva confiança; si hi ha un producte que adoro amb bogeria és la sobrassada, especialment si és de porc negre i de Mallorca. Entre els plats principals, el més destacat és la croqueta d'ànec; una elaboració aparentment senzilla, però carregada de sabor i una textura excel·lent.

Arròs parellada amb calamarsets i gambes
L'arròs parellada amb calamarsets i gambes és exquisit. / Foto: Cedida
Mandonguilles de secret
Les mandonguilles de secret són un plat per sucar-hi pa. / Foto: Cedida

Els últims plats, els fideus i les mandonguilles, es poden fer repetitius perquè són plats densos i contundents. Però si els demanes a la carta, amb una ració única i personal, els gaudiràs de valent perquè estan fets amb bon producte i són dignes de sucar-hi pa. El restaurant mereix també una menció especial per als vins, especialment per al primer del maridatge, un 'pet-nat' de la DO Alella; un tipus de vi, a mig camí entre escumós i blanc, amb una bombolla molt fina i una textura refinada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!